Sajttorta ropogós tésztával

Ez az egyszerű süti könnyen előkészíthető, és nem csupán az édesanyáknak ízlik majd.

Hozzávalók:

  • Vaj a forma kikenéséhez
  • 250 g babapiskóta
  • 120 g olvasztott vaj
  • 450 g eper
  • 1 tk. citromlé
  • 5 lap zselatin
  • 400 g tejszín
  • 250 g krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:


1. Tortaalap előkészítése

Kend be vajjal egy 24 cm átmérőjű tortaforma szélét, az aljába pedig tegyél sütőpapírt. A babapiskótát aprítsd fel egy darálóban, majd keverd össze a korábban felolvasztott vajjal. Ezután töltsd bele a tortaformába, és alaposan nyomkodd annak aljához. Takard le, és 30 percig tedd be a hűtőszekrénybe.

2. Az eprek előkészítése

Moss meg 300 gramm epret, távolítsd el a zöld részüket, majd a citromlével együtt pürésítsd le őket. A pürét keverd össze a zselatin lapokkal, hagyd egyszer felforrni, és legalább két percig hagyd forrdogálni. Ezután öntsd át egy tálba, és hagyd kihűlni.

3. Eperpüré összekeverése a tejszínnel és a krémsajttal

Moss meg 50 gramm epret. Távolítsd el a gyümölcsök zöld részét, majd szeleteld vagy kockázd fel az eperszemeket. A tejszínt verd kemény habbá. Egy tálban keverd krémesre a krémsajtot a porcukorral. A langyos eperpürét adagold hozzá a krémsajtos krémhez, keverd össze, majd óvatosan keverd hozzá a felvert habot is.

4. Krém eloszlatása és torta díszítése

Az elkészült krémet oszlasd el a tortaformában, kend simára, és 3-4 órára tedd be a hűtőszekrénybe. A maradék epret használd a díszítéshez: tedd azokat a torta közepére. Ezután jöhet is a tálalás. Ha szereted a ropogós sütiket, akkor tehetsz rá liofizilált epret vagy apróra tört habcsókot is.