Egyszerű anyák napi süti: ez lesz anya új kedvence!
Tartalomjegyzék
Sajttorta ropogós tésztával
Ez az egyszerű süti könnyen előkészíthető, és nem csupán az édesanyáknak ízlik majd.
Hozzávalók:
- Vaj a forma kikenéséhez
- 250 g babapiskóta
- 120 g olvasztott vaj
- 450 g eper
- 1 tk. citromlé
- 5 lap zselatin
- 400 g tejszín
- 250 g krémsajt
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Tortaalap előkészítése
Kend be vajjal egy 24 cm átmérőjű tortaforma szélét, az aljába pedig tegyél sütőpapírt. A babapiskótát aprítsd fel egy darálóban, majd keverd össze a korábban felolvasztott vajjal. Ezután töltsd bele a tortaformába, és alaposan nyomkodd annak aljához. Takard le, és 30 percig tedd be a hűtőszekrénybe.
2. Az eprek előkészítése
Moss meg 300 gramm epret, távolítsd el a zöld részüket, majd a citromlével együtt pürésítsd le őket. A pürét keverd össze a zselatin lapokkal, hagyd egyszer felforrni, és legalább két percig hagyd forrdogálni. Ezután öntsd át egy tálba, és hagyd kihűlni.
3. Eperpüré összekeverése a tejszínnel és a krémsajttal
Moss meg 50 gramm epret. Távolítsd el a gyümölcsök zöld részét, majd szeleteld vagy kockázd fel az eperszemeket. A tejszínt verd kemény habbá. Egy tálban keverd krémesre a krémsajtot a porcukorral. A langyos eperpürét adagold hozzá a krémsajtos krémhez, keverd össze, majd óvatosan keverd hozzá a felvert habot is.
4. Krém eloszlatása és torta díszítése
Az elkészült krémet oszlasd el a tortaformában, kend simára, és 3-4 órára tedd be a hűtőszekrénybe. A maradék epret használd a díszítéshez: tedd azokat a torta közepére. Ezután jöhet is a tálalás. Ha szereted a ropogós sütiket, akkor tehetsz rá liofizilált epret vagy apróra tört habcsókot is.
Szükséged van még némi inspirációra egy kreatív anyák napi ajándékhoz? Ezeket az ötleteket elkészítheted Te magad. Mivel egy szép üdvözlőkártya sem hiányozhat ezen az ünnepen, megmutatjuk azt is, hogyan tudsz saját kezűleg remek üdvözlőlapot készíteni.