Active Beauty
Öt szórakoztató ötlet és játék szilveszterre gyerekeknek
Szöveg: Eva Pohn

Évváltás

Öt szórakoztató ötlet és játék szilveszterre gyerekeknek

Amint a gyerekek elértek egy bizonyos életkort, az év utolsó napját is meg szeretnék ünnepelni – úgy, mint a nagyok. Az azonban kérdéses, hogy tényleg sikerül-e ébren maradniuk éjfélig. Hoztunk öt szuper ötletet és játékot szilveszterre, melyeknek köszönhetően biztosan siker lesz az este, függetlenül attól, hogy mikor ér véget kicsik és nagyok számára.

A gyerekek alapvetően szeretik a bulikat, és nem csupán a születésnapjukon. Épp ezért szilveszterkor is csaphattok egy nagy partit. Mire lesz szükségetek? Csinos ruhákra, finom ételekre, feltehetőleg egy témára, amely alapján az egész család be tud öltözni, illetve szórakoztató programokra, melyeknek köszönhetően gyorsabban telnek az órák éjfélig. Hogyan nézhet ki egy ilyen program? Az alábbiakban eláruljuk öt kedvenc ötletünket és játékunkat egy gyerekekkel eltöltött szilveszterhez.

Indul a buli: szuper öltetek és játékok szilveszterre gyerekeknek

Repülő kívánságok

Mindegyik évváltásnak mágikus hatása van. Vajon mi vár rád a következő esztendőben? Ezekkel a „repülő kívánságokkal” papírra vetheted mindazokat a szép dolgokat, amik beteljesülésében reménykedsz, és felküldheted őket az égbe. Hogyan működik? Szükséged lesz speciális, úgynevezett flying wish papírra, amit akár online is meg tudsz vásárolni. Erre rá kell írnod a kívánságodat, össze kell gyűrnöd a cetlit, ki kell simítanod, fel kell tekerned, és rá kell tenned egy nem éghető alátétre. Ezután egy felnőtt (!) meggyújtja a papírtekercs tetejét. A láng szépen lassan lefelé halad, mielőtt azonban teljesen leérne, a „kívánság” felszáll a levegőbe. Ez egy varázslatos pillanat! A speciális papír remek alternatívája lehet egy még nem használt, viszonylag vékony teafilter vagy egy-egy réteg szalvétapapír. Ebben az esetben azonban némi gyakorlásra lesz szükség, hogy ténylegesen sikerüljön a varázslat.

Viaszöntés

A sokak által ismert ólomöntés annak egészségre gyakorolt káros hatásai miatt nem ajánlott – a viaszöntés azonban egy remek, veszélytelen alternatíva, illetve egy nagyon kedvelt játék szilveszterre gyerekeknek. Erre a legjobb egy hosszú gyertya, amit kisebb darabokra kell vágnod. Ezt követően tedd a viaszdarabkákat egy kanálra, és helyezd például egy teamécses lángja fölé (csak felnőtt felügyelet mellett). Ha felolvadt, akkor a folyékony viaszt hirtelen öntsd bele hideg vízbe. Ennek hatására különleges formák keletkeznek, épp úgy, mint az ólomöntés során. Ezeknek az alakzatoknak a jelentését kell megfejtened. Ehhez nyugodtan hagyd szárnyalni a fantáziádat.

Misztikus kincskeresés

Nincs olyan gyerek, akik nemet mondana a kincskeresésre. Még izgalmasabb és misztikusabb lesz az a keresőjáték, amely során jeleket kell megtalálniuk a kicsiknek, ha sötét van. Kapcsold le tehát a lámpákat a lakásban, és használjatok elemlámpát, vagy menjetek ki a kertbe. Némi fantáziával te magad is meg tudod tervezni a kincskeresést, de akár profi segítséget is találhatsz hozzá az interneten.

Visszaszámlálás lufikkal

A jókedv ellenére igencsak hosszúnak tűnhet a szilveszter este. Szuper módja az éjfélig tartó órák számolásának a lufis visszaszámláló. Ehhez szükséged lesz öt vagy hat (attól függően, hogy mikor kezdődik a buli) konfettivel megtöltött, felfújt lufira. Írd rá a lufikra az órákat: tehát 19 óra, 20 óra… 24 óra. Minden eltelt óra után ki kell lyukasztanotok az adott lufit. Ennek hála nagyon szórakoztatóan és konfettiben gazdagon telik az idő.

Búcsúztassátok el az óévet

A visszatekintés sosem árt. A régi évet úgy lehet tökéletesen lezárni, ha átpörgetitek a digitális fotóalbumot, és közösen visszaemlékeztek a történésekre. Ez is sokat segít abban, hogy lezárd a múltat, és belekezdj valami újba. Az olyan kérdések, mint a „Mi volt idén a legszebb?”, „Mi nem úgy történt, ahogy szeretted volna?”, „Milyen új dolgokat tanultál?”, „Mi felejthetetlen?”, segítségedre lesznek ebben.