Active Beauty
Nagy segítség a legkisebbeknek
Szöveg: dm

Együtt a babákért

Nagy segítség a legkisebbeknek

Egy kisgyermek születése mindig öröm a családban. Izgatott várakozás és készülődés előzi meg a kis jövevény érkezését. Babaillat lengi be a lakást. A mindennapi rutin teljesen felborul, és a család időbeosztása a baba igényeihez igazodik. Ezt azonban a szülők nem lemondásnak élik meg, hiszen a kicsi első mosolya és csillogó szemei mindenért kárpótolnak. Van mikor azonban a felhőtlen boldogságra is árnyék vetül. A baba ápolása nagy anyagi kiadással is jár, amivel a családnak évekig terveznie kell. A megnövekedett rezsiköltségek és élelmiszerárak mellett ez olyan teher, amit sajnos egyre többen nehezen tudnak vállalni.

Tizennégy éve kezdtük meg Együtt a babákért programunkat, amelynek célja, hogy a 260 dm üzlet jelképes keresztszülői szerepet vállal egy-egy nehéz helyzetben lévő kisgyermekes családnál, és fél évre elegendő pelenkamennyiséggel könnyítünk a családok anyagi terhein. Ez nagy megtakarítás a családoknak, amit másra, életminőségük javítására fordíthatnak.
A családok kiválasztásában a kezdetektől fogva a partnerünk a Magyar Katolikus Karitász, akik országos hálózatként jelen vannak az értinett családok mindennapjaiban, és el tudják juttatni hozzájuk a csomagokat.

A három kamion 75 raklappal, összesen 6500 csomag babylove pelenkával a platóján január 23-án érkezett meg a humanitárius szervezet székesfehérvári raktárába, ahonnan azonnal megkezdődött a regionális központokba való szétosztás. A szervezet helyi képviselői pedig eljuttatják azokat a támogatásban részesülő családokhoz. Zagyva Richárd, az országos központ vezetőhelyettese elmondta, a hátrányos helyzet alatt nem csak a mélyszegénységben élőket értjük. Életünkben bármikor történhet olyan tragédia, vagy nem várt esemény, ami miatt segítségre szorulunk. Egy családtag elvesztése, vagy esetleg ikerterhesség is hirtelen megnövelheti az anyagi kiadásokat.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy a programot immár tizennégy éve meg tudjuk valósítani, és ebben az elmúlt évek eseményei sem akasztottak meg bennünket. Vállalatunknál a hosszútávú segítségben hiszünk, amire jó példája az Együtt a babákért programunk, a folytatás így nem marad el, reményeink szerint jövőre már a 15. jubileumát ünnepli majd a program. mondta Hittner Krisztina a dm PR és Ügyfélszolgálati csoportvezetője, aki az elő csomag pelenkák átadásában személyesen is segédkezett a szervezetnek.