Active Beauty
Hosszú autóút gyerekekkel: ezeket ne hagyd otthon

Stresszmentesen

Hosszú autóút gyerekekkel: ezeket ne hagyd otthon

Nincs is jobb annál, mint amikor végre kirobban a vakáció, és a család nyaralni indul. Először azonban túl kell élni az odaút viszontagságait. Ezzel az öt tippel a család legkisebb tagjai számára sem jelent majd problémát a hosszú autóutakat végigülni.

1. Legyen a táskában ropogtatnivaló

A gyerekek különösen gyorsan nyűgössé válnak, ha megéheznek. Ha dugóba kerülünk, vagy a gyermeknek nincs ínyére az autópálya éttermi koszt, mindig jól jön, ha van kéznél egy kis nasi.

2. Tegyünk be könyveket

Az interaktív könyvek lapozgatásával vagy színezők színezgetésével a kicsik remekül el tudják ütni az időt. Ha azonban hajlamosak rosszul lenni az autóban, akkor ezek természetesen nem jöhetnek szóba. Ebben az esetben a hangoskönyvek menthetik meg a helyzetet. És ajánlott fejhallgatót is magunkkal vinnünk – mert előfordulhat, hogy a Piroska és a farkast századjára már nem fogja minden utas szórakoztatónak találni.

3. Korai indulás

Reggel fél 5-kor még üresek az utcák, és jók az esélyeink arra, hogy a kicsik az út első órájában még szundiznak egyet. A kényelem érdekében tanácsos bepakolni nekik kispárnát és takarót. Ezenkívül az ablakra tehető napvédők és az alvómaszkok is segíthetnek abban, hogy jobban tudjanak a kicsik pihenni az utóban.

4. Előzzük meg a rosszullétet

A gyerekek egyensúlyrendszere még máshogy működik, mint a felnőtteké. Ezért az autóban viszonylag könnyen rosszul lesznek. Utazás előtt tanácsos elfogyasztaniuk néhány falatot, például kétszersültet, banánt vagy almát. Ezenkívül fontosak a rendszeresen beiktatott szünetek is. Nagyjából kétóránként tanácsos átmozgatni magunkat. Ezenkívül az is probléma szokott lenni, hogy a kisgyermek, aki még a saját ülésében is viszonylag alacsonyan ül, és nem lát jól ki az autó ablakán, nem tudja követni, hogy az adott mozgáshoz, amit érez, milyen látvány kapcsolódik, és a mozgást mi váltja ki. Ennek következtében könnyen egyensúlyzavar-érzés, szédülés alakulhat ki. Ez pedig egy idő után hányingerhez vezethet. Arra, hogy kinézzen a szélvédőn, játékos módon a „Látom, amit te nem látsz” játékkal vehetjük rá a gyermeket.

5. Legyen nálad nedvestörlő kendő

Ha történik egy kis baleset étkezés vagy ivás közben, a nedvestörlő kendővel azonnal orvosolhatjuk a problémát. Ez tisztává varázsolja a ragacsos kezeket is, így a kárpiton se keletkeznek majd makacs szennyeződések.


Az alábbi termékeket keresd a dm Online Shop-ban: