Active Beauty
Az első közös utazás kisgyerekkel
Szöveg: Sándor Alexandra

Nyaralás babával

Az első közös utazás kisgyerekkel

Bővült a család, és immáron egy csöppség is részese a nyári kalandjaitoknak? Ez korántsem jelent akkora kihívást, mint sokan elsőre feltételezik. A kulcs a megfelelő felkészültség, hogy semmiképpen ne érhessen meglepetés.

Utazás kényelmesen


Ahhoz, hogy a kicsi kényelmesen utazzon az autóban, mindenképpen szükség van egy stabil gyermekülésre. Ha repülővel mentek, akkor lényegében csak egyéni preferenciától függ, hogy szerinted hol fogjátok magatokat a legjobban érezni: valaki ablak mellett szeret ülni a picivel, míg mások inkább folyosó melletti ülést választanak, hogy minél zökkenőmentesebben ki tudjanak menni a mosdóba. Gondold végig az igényeiteket, és annak megfelelően dönts!

Kérj segítséget!


Ne akarj minden előkészületet és teendőt magadra vállalni, mert lehet, hogy sok lesz. A stresszcsökkentés jegyében ne félj segítséget kérni – persze, ez nemcsak a nyaralásra érvényes! A csomagolást és a készülődést sem kell egyedül végigcsinálnod, mert ha így teszel, akkor lehet, hogy már az indulás pillanatában holtfáradt leszel. Ha repülővel mentek, akkor bátran fordulj az utaskísérőkhöz, akik szívesen segítenek.


Elsősegélycsomag


Mindig legyen nálad elsősegélycsomag! Ez alapvetően mindenki számára fontos, ám egy kisgyermekkel még fontosabb. A kicsi korától függően más és más egészségügyi problémákra vagy sérülésekre lehet hajlamos. Nyugodtan konzultálj a gyermekorvossal indulás előtt, hogy mit érdemes magatokkal vinni az útra. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és hasfogó mindenképpen legyen a pakkban, az esve-kelve totyogóknak pedig elengedhetetlen a sebfertőtlenítő és a sebtapasz.

Legyen nálad babakocsi!


A babakocsit itthon hagyni csak akkor jó döntés, ha a célállomáson vár rátok egy másik, amivel ugyanolyan könnyen tudsz boldogulni. Egy összecsukható babakocsit autóban vagy repülőn sem nagy kunszt szállítani, így ráadásul biztonságban érezheted magad, mert ugyanúgy tudsz majd jönni-menni a kicsivel, mint itthon – és őt is a megszokott kényelem veszi majd körül a sok új inger közepette. A babakocsi nemcsak a legkisebbeknek elengedhetetlen utazáskor, hanem azoknak a gyerkőcöknek is, akik már ügyesen tudnak sétálni, de egy több kilométeres túra megviselné őket, és inkább békésen ücsörögve nézegetnék a látványosságokat, vagy majszolnák a helyi finomságokat.