Active Beauty
A 10 legjobb halloweeni gyerekfilm

Hókuszpókusz

A 10 legjobb halloweeni gyerekfilm

Happy Halloween! Közeledik Halloween vidám közösségi ünnepe, aminek kulcsfontosságú eleme a töklámpás faragás, az édességgyűjtés és a rémisztgetés. Ezeken kívül az ijesztő filmek és történetek is hozzátartoznak az ünnephez. Kiváló alkalom összeülni a családdal vagy a barátokkal, és megnézni egy hátborzongató filmet vagy elolvasni egy rémisztő történetet, ami csak fokozza az est sötét és titokzatos hangulatát. Íme egy lista a legjobb halloweeni gyerekfilmekről, amiket minden évben szívesen végigborzongunk.

6 éves kor felett ajánlott halloweeni filmek

Karácsonyi lidércnyomás

Rosszcsont Jack Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van a fárasztó elfoglaltságból, az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Megéik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Elteszi az útból a Mikulást, és elfoglalja a helyét.
Tim Burton gyerekbarát stop-motion alkotása a Disney+-on tekinthető meg.
Mennyire ijesztő? Minimálisan.

Coraline és a titkos ajtó

A 11 éves Coraline családjával vidékre költözik, és magányosnak érzi magát a régi barátai nélkül. Ráadásul a szülei sem érnek rá vele foglalkozni, mert egész nap dolgoznak. Nem szeretne mást, mint kimenekülni a búslakodással teli mindennapokból. Egyik nap különös felfedezést tesz, rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének egy másik változatába csöppen… A Coraline és a titkos ajtó az Amazon Prime-on érhető el.
Mennyire ijesztő? Közepesen.


Hotel Transzilvánia

Drakula gróf szállodát üzemeltet, ahol a hozzá hasonló vérszívók és rémisztő teremtmények kipihenhetik fáradalmaikat. A Hotel Transylvania tökéletes hely, távol a halandóktól. Lányát, Mavist is védeni szeretné a borzasztó emberektől. Amikor a hátizsákos turista, Jonatán felbukkan, amilyen gyorsan csak lehet, igyekszik megszabadulni tőle. Ám Mavis beleszeret a fiúba. A film az Amazon Prime-on vagy a Magenta TV-n érhető el.
Mennyire ijesztő? Egyáltalán nem.


Vámpírnővérek

A két féltestvér, Silviana és Dakaria Transzilvániából Németországba költözik. A hazájukban a természetfeletti képességeik normálisak voltak, Németországban azonban alkalmazkodniuk kell az emberi világhoz. Elérhető a Netflix-en és az Amazon Prime-on.
Mennyire ijesztő? Minimálisan.


Casper

Casper, a kis szellem bácsikáival évtizedek óta egy elhagyatott kastélyban tanyázik. Amikor Kat és az édesapja beköltözik, hogy a tulajdonosnő megbízásából kiűzze a szellemeket, a kislány összebarátkozik Casperrel. Elérhető az Amazon Prime-on, a MagentaTV-n, valamint streamelhető a Sky Store-ban.
Mennyire ijesztő? Minimálisan.

Szörny Rt.

Sulley a szőrös, pöttyös szörny imádja a munkáját. Minden éjjel rémisztgeti a gyermekeket, és a félelemkiáltásaikat energiaforrásként gyűjti a szörnyvilághoz. Azonban amikor egy kislány egy speciális ajtón át átkerül a szörnyvilágba, minden megváltozik. Streamelhető a Disney+-on.
Mennyire ijesztő? Egyáltalán nem.


E.T., a földönkívüli

Egy amerikai kisváros szélén földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva megrémisztik a békés szándékú látogatókat, akik menekülésbe fognak. Egyvalaki azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ezen az éjszakán egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. A kisfiú és a földönkívüli, E.T. összebarátkozik egymással, és Elliot megpróbál segíteni neki hazajutni. Streamelhető az Amazon Prime-on.
Mennyire ijesztő? Minimálisan.

12 éves kor felett ajánlott halloweeni filmek

A múmia (1999)

Két elszánt kincsvadász, Rich O’Connell archeológus és Evelyn Camahan egyiptológus rábukkan Imhotep főpap ősi sírjára. Akaratukon kívül kiszabadítják Imhotep szellemét, amely egy elátkozott egyiptomi papban kel új életre. Rick O'Connell és a többi kalandor igyekeznek megszabadulni a szörnyű átoktól, amely a borzalmak 3000 éves szellemének feltámadásával fenyegeti őket és az emberiséget. A film megtekinthető a Netflix-en és az Amazon Prime-on.
Mennyire ijesztő? Nagyon.


Ghostbusters – Szellemirtók

Miután a három parapszichológust kirúgják az egyetemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték, megalapítják szellemirtó ügynökségüket. Pont jókor, mert New Yorkban épp megnő a paranormális jelenségek száma! Elérhető az Amazon Prime-on vagy a MagentaTV-n, streamelhető a Sky-on.
Mennyire ijesztő? Közepesen.

Átkozott boszorkák

A testvérpárt, Sally és Gillian Owenst elődeik boszorkányátka sújtja: minden férfi, aki a családjukból származó nőbe szeret bele, korai halált hal. Sally valódi szerelemre vágyik, és igyekszik elhatárolódni a varázslástól, míg Gillian meggondolatlanul és becstelenül élvezi, hogy képes rabul ejteni a férfiakat. Megtekinthető az Amazon Prime-on.
Mennyire ijesztő? Közepesen.