Menü

Thai quinoasaláta

Egzotikusan szeretjük

Home » Gasztro és Sport » Thai quinoasaláta - 10.2017

Ennek a thai salátának a titka az öntetben rejlik, ami egyesíti a tipikus ázsiai alapanyagokat, és kifejezetetten jól harmonizál a quinoa ízével.

Elkészítési idő: 20 perc + hűlési idő

Hozzávalók 6 személyre:

  • 170 g quinoa
  • 70 g kesudió a tálaláshoz
  • 70 g földimogyorókrém
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. ecet, condimento bianco
  • 1 tk. lenolaj
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 tk. szezámolaj
  • 1 paprika
  • 1 lilahagyma
  • 2 répa
  • ¼ fej lilakáposzta
  • 15 g koriander
  • 1 darabka gyömbér

RECEPT: QUINOA SALÁTA CHIAMAGOS-CITROMOS DRESSZINGGEL

Elkészítés:

1. Öntsük a quinoamagokat egy szűrőbe és öblítsük le őket. Majd tegyük fel őket 2 és félszeres mennyiségű vízzel és egy kevés sóval főni. Főzzük közepes lángon kb. 15 percig. Ezt követően hagyjuk kihűlni a főtt quinoát és tegyük hűtőszekrénybe.
2. Hámozzuk meg a répát és pucoljuk meg a hagymát, a paprikát és a lilakáposztát. Metéljük a zöldségeket vékony csíkokra, a hagymát pedig vágjuk apróra.
3. A dresszinghez először reszeljük le a gyömbért. Ezt követően keverjük össze az olajokat a mézzel, a szójaszósszal, a mogyorókrémmel, az ecettel és a gyömbérrel. Ha szükséges, némileg melegítsük fel a keveréket, hogy a hozzávalók mindegyike alaposan feloldódjon.
4. Tegyük a quinoát a zöldségekkel és a hagymával egy kis edénybe és keverjük hozzá a dresszinget is. Tálaljuk a thai ételt kis tálkákban. Pálcikával fogyasztva az igazi.

RECEPT: QUINOÁS-TOJÁSOS MUFFINOK PARADICSOMMAL ÉS SPENÓTTAL

Tipp: A quinoát felhasználás előtt mindig jól mossuk át hideg vízzel, hogy a héjában lévő keserű anyagokat kiöblítsük belőle.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk