Active Beauty
Női archetípusok

Érzed magadban az erőt?

Női archetípusok

A menstruációs ciklusnak 4 szakasza van, melyek folyamatosan ismétlődnek, és a nőkben uralkodó különböző erőket jelképezik. Minden ciklus a születéssel kezdődik, majd a halállal, elengedéssel ér véget. Alábbiakban részletesebben bemutatjuk ezeket a stádiumokat, és a hozzájuk tartozó női archetípusokat.

A tavaszi nő – Archetípus: A szűz
A tavaszi nő archetípus megfelelője a szűz. Ez a szakasz a menstruációt követő hét, amikor ismét elkezd érni a petesejt, így érthető módon ezt nevezzük a megújulás időszakának, amikor minden erőnkkel azon vagyunk, hogy előrébb haladjunk. Ez a fázis önbizalommal és újult erővel támogat minket abban, hogy nekilássunk a céljaink elérének. A szervezetünk tele van energiával, fiatalabbnak érezzük magunkat, sőt mi több, az analitikus képességünk és a koncentrációnk is a megszokottnál jelentősen jobb. A mentális erőnk és a gondolataink tisztábbak, az érzelmeink stabilabbak, az életenergiánk pedig a csúcson van, így kevesebb nyugalomra van szükségünk. Ilyenkor teljes erőbedobással induljunk el a céljaink és álmaink megvalósítása felé!

A nyári nő – Archetípus: Az anya
A nyári nő az anya archetípus megfelelője, aki egyet jelent a nyárral, illetve a peteéréssel. Erre az időszakra az együttérzés és a társaságkeresés jellemző. A nyári nő a magabiztosságot, az empátiát és tápláló energiákat jelképezi bennünk. Ilyenkor nem magunkra fókuszálunk, ugyanis sokkal nagyobb örömmel tölt el minket az, amikor más személyeken segíthetünk vagy egyszerűen időt tölthetünk másokkal. Ilyenkor nyugodtan hagyjuk érvényesülni ezt az anyáskodó oldalunkat!
 
Az őszi nő – Archetípus: A varázslónő
Az őszi nő a varázslónő archetípus megfelelője. Ez az időszak a fogyóhold, az ősz és az este fázisa. Ekkor érzéki, varázslatos és vad érzelmek tombolnak bennünk, és minden vágyunk, hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik nincsenek ránk jó hatással, tehát mindenáron meg szeretnénk tisztulni. Ebben az időszakban továbbá sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a belső világunkra, ami arra késztet minket, hogy bízzunk magunkban, fogadjuk el a tudásunk hiányát, és inkább az érzéseink alapján haladjunk előre, az elvárásainkat pedig engedjük el. Ez a stádium olyan fontos képességekkel ajándékoz meg minket, mint az inspiráció, az ösztön, az átváltozás és a gyógyulás. Hagyjuk magunknak időt a pihenésre, és helyezzük előtérbe a vágyainkat, szükségleteinket és félelmeinket.

A téli nő – Archetípus: A bölcs
Ez a menstruációnak az újhold, az éjszaka és a tél szakasza, amikor a szervezetünknek kevesebb a fizikai energiája, ennek következtében nehezebbnek érezzük a testünket, és több alvásra van szükségünk. Ebben a fázisban húzódjunk vissza, vonjuk ki magunkat a hétköznapokból, hogy legyen időnk az álmodozásra, problémáink megoldására, továbbá a múltunk és a bizonytalan jövőnk elfogadására. Ez az időszak emlékeztet minket arra, hogy ténylegesen kik vagyunk, kik voltunk, illetve örökké leszünk. Ekkor erőt gyűjtünk, és felkészülünk a következő ciklusunkra.