Az okostelefonokkal manapság annyi fotó készül, mint korábban soha. Bár a tárhelyünk mindig tele van képekkel, a lapozgatható fotóalbumaink üresek maradnak. Így a való világban kevés szép emléket őrzünk. Pedig bizonyított tény: a szép fotók nézegetése boldoggá tesz minket.

A fényképes emléktárgyak azonban a – barátoknak és a családtagoknak szánt – kedvenc ajándékok közé tartoznak, és minél különlegesebbek, annál jobbak. Már a fotók kiválogatása és az alkotás is boldogsággal tölti el a készítőt. A jó fotónyomtatóknak, print shopoknak vagy a dm fotószolgálatának és a saját fantáziánknak köszönhetően igazi műalkotások készülhetnek a kedvenc képeinkből. Íme 10 ötlet egyedi fényképes emléktárgyak készítéséhez.


10 különleges fényképes ajándékötlet

1. fotóajándék: Fotónyomat fára vagy lenvászonra

A sajátkezűleg készített különleges fényképes ajándékok kétszer is örömöt szereznek: a készítőnek az alkotás során, a megajándékozottnak pedig a kicsomagoláskor. Különösen impozánsak a fára vagy vászonra nyomott fotók: a foto transfer potchnak nevezett transzferoldattal egyszerűen elkészíthetők, az eredmény pedig egy csodálatos falikép lesz.
 
Először nyomtasd ki a fotót lézernyomtatóval (!). Ezt követően a transzferoldatot – amit egy hobbi- vagy írószerüzletben tudsz megvásárolni – vidd fel egy ecsettel a lenvászonra/fára, valamint a kinyomtatott fényképre. A fotót a nyomtatott felével lefelé fektesd a lenvászonra/fára, egy vonalzóval simítsd végig, és jól nyomkodd rá. Bő két óra száradási idő után itass át egy szivacsot vízzel, és ezzel nedvesítsd be a fotó fehér oldalát. Egy kendővel vagy az ujjaiddal kezdd el feldörzsölni róla a papírt, és alatta láthatóvá válik a kinyomtatott fotó. Ezt követően egy átlátszó lakkal kend át a felületet.

Nincs időd saját kezűleg elkészíteni az ajándékot? Rendeld meg itt a vászonfotódat!
 

2. fotóajándék: Egyedi tusfürdő

A tusolás, a fürdés és a fésülködés mind kellemes rituálé, amely közben néhány percig csak magunkra figyelhetünk. Jó érzést és szép emléket ajándékozhatsz a szeretteidnek, ha egy tusfürdőre vagy testápolóra ráragasztod egy saját fotódat, vagy a dm-ben vásárolt hajkefébe belegravíroztatsz valami kedveset. A címkét készítsd el számítógéppel, és nyomtasd rá egy vízlepergető papírra. 
 

3. fotóajándék: Fotó másolása üvegtárgyakra

A boldogság és az üveg két nagyon törékeny dolog. Mi úgy gondoljuk, hogy a fényképes üveg ajándékok hihetetlenül boldoggá teszik a megajándékozottat. De vajon hogyan kerül rá a szép kép a dekorvázára, az üveg gyertyatartóra vagy a befőttesüvegre? Nagyon egyszerűen: nyomtass ki egy fotót lézernyomtatóval, vagy vágj ki egy képet az újságból. Ragassz átlátszó ragasztószalagot a fotóra, és mártsd meleg vízbe. Ezt követően távolítsd el a papírt, majd a ragasztószalagot – amelyen most már a kép díszeleg – ragaszd rá a kiválasztott üvegtárgyra. Vigyázat, a fényképes üvegtárgy nem tisztítható mosogatógépben!

Inkább profikra bíznád az üvegfotó elkészítését? Rendelj ide kattintva akrilüveg fotót!