Active Beauty
A legjobb barátnő: 5 jel, amiből tudhatod, hogy ő az

Örökkön-örökké!

A legjobb barátnő: 5 jel, amiből tudhatod, hogy ő az

Szerencsés, aki már az iskolában szoros barátságot köt valakivel, és az a barátság egy egész életen át tart. Mégis vajon miből tudjuk, hogy ő a legjobb barátnőnk?
 
Az igaz barátságok rengeteget adnak nekünk, derült ki a „Society for Reserarch in Child Development” egy kutatásából: aki már kamaszkorában megtalálja a másik felét, az felnőttként ritkábban szenved depresszióban, magabiztosabb és kevesebb szociális fóbiával éli az életét.
Sőt a mély barátság még ennél is sokkal többre képes: olyan sarkokat is elér bennünk, ahova más emberek – például a partnerünk– nem képesek olyan könnyen bejutni. Mi tesz valakit a legjobb barátnőddé, és miről ismerheted fel a szoros, mély kapcsolatokat, valamint mi jelzi azt, hogy a barátságotok lassacskán a vége felé közeledik?

 

A legjobb barátnő öt ismérve:


1. A legjobb barátnő nem ért mindig mindenben egyet veled!
Ahogy a párkapcsolatnak, úgy a legjobb barátságoknak is a kommunikáció az alfája és az omegája. A legjobb barátnő ugyan mindig meghallgat, és támaszt nyújt, ha szükséged van rá, a valódi barátság mégsem kizárólag a bólogatásról és az egyetértésről szól. Az olyan szavak, mint a „stop” vagy a „ne” is hozzátartoznak a jó barátságokhoz. A legjobb kritika az, amit a legjobb barátnődtől kapsz. Építő jellegű, és segít abban, hogy jobbá válhass. Az egymáshoz közel álló emberek teljesen nyíltan és őszintén beszélik meg egymással a véleménykülönbségeket és a nézeteltéréseket, elfogadják egymástól a kritikát, és sohasem haragszanak meg egymásra.
 
2. A legjobb barátnőddel szavak nélkül is megértitek egymást
A férjed és a gyermekeid csak az érhetően megfogalmazott mondatokra reagálnak? Amire valószínűleg te is gyakran vágynál bizonyos szituációkban: hogy valaki szavak nélkül is megértse, hogy mit érzel vagy akarsz közölni! A barátnőddel ez biztosan kitűnően működik. Ő kiolvassa a szemeidből a gondolataidat. Köztetek a kommunikáció szavak nélkül is működik. Elég egy rövid pillantás, egy gyors gesztus vagy egy sokatmondó sóhaj, hogy tudjátok, mit érez a másik.


3. A legjobb barátnőd veled együtt örül a sikereidnek
„Egy barát bánatát megosztani könnyű, de rendkívüli karakterre vall, ha képesek vagyunk osztozni sikere felett érzett örömében is.” Oscar Wilde ír származású író ezzel az életbölcsességgel mindent elmondott. Mert a legjobb barátnőd irigység nélkül örül a sikereidnek, és támaszt nyújt, amikor szükséged van rá.


4. A legjobb barátnő nem drámázik
Míg iskolások vagytok, a legjobb barátnődet minden nap látod, viszont felnőttkorban ez már korántsem ennyire magától értetődő. A munka, a család és állandó időhiány miatt a barátokra viszonylag ritkán jut idő. Így az is előfordulhat, hogy a legjobb barátnődet hónapokig nem is látod. Viszont őt ez nem zavarja! Ha újra lesz egymásra időtök, ugyanott folytatjátok, ahol abbahagytátok, és senki sem haragszik meg a másikra a megritkult találkozások miatt.


5. A legjobb barátnődtől búcsút is tudsz venni
És most jön a „de”: nem minden nagy barátság életre szóló, mert te és mindenki más is változik az idővel. Lehet, hogy anyukaként megváltozik a baráti köröd. Ez teljesen normális. Rendkívül értékesek a jól működő és többéves legjobb barátságok. Mégis bármikor megismerhetünk olyan embereket, akik a szívünkhöz nőnek, és új legjobb barátnőkké válnak. És igen, ilyenkor sok gyerekkori barátságnak vége szakad, ami által képessé válsz nyitni az új felé. És a legjobb barátnők még ezt is meg tudják beszélni.