Active Beauty
N-beauty
Szöveg: Nagy Viktória

A letisztult és természetes szépség nevében

N-beauty

Az éjszaki fény szépsége, a norvég fjordok gigantikus volta és az izlandi gleccserek tisztasága – ezek mindegyike az északi természet csodája közé tartozik. Emellett pedig inspirálóan hatnak az N-Beauty-ra, vagyis az északi stílusú bőrápolásra, ami egyszerű, fenntartható és természetközeli.

Annak ellenére, hogy az „északi” kifejezés nem csak a skandináv országokat foglalja magában, az N-beauty terméken dizájnjukat tekintve a tipikus skandináv stílus jegyei figyelhetők meg, azaz a letisztultság és a minimalizmus. Az északi nők szeretik, ha a bőr- illetve szépségápolási folyamtok gyorsak, egyszerűek és hatékonyak. Épp ezért nem meglepő, hogy az N-Beauty középpontjában a „kevesebb néha több” elv áll. Ezen kívül központi szerepet kap benne a természetközeliség és az egyszerűség is.

A kevesebb néha több

Az északi trend igencsak sajátos elveken nyugszik, melyek teljesen ellentétesek az utóbbi években egyre nagyobb teret hódító K-Beauty vonaléval. Míg ugyanis utóbbinál akár 10 lépésből is állhat a szépségápolási rutinunk, addig előbbi az egyszerűségre fókuszál. Azoknak, akik nem tudnak azonosulni a K-Beauty-val, tökéletes választás az északi szépségápolási trend.

Az N-Beauty esetében nincsenek felesleges lépések és termékek. Ez azt jelenti, hogy sok réteg felvitele helyett inkább csak 1-2 hatásos készítményt kell használnunk. A szépségápolási trend hívei szerint ezáltal nem csak időt spórolunk, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy nem tömítjük el a pórusainkat.

Az N-Beautyt azonban nem csak azt jelenti, hogy annak megfelelő termékeket használunk, hanem emellett követnünk is kell a skandinávokra jellemző életmódot, ami szintén is pozitív hatással van a bőrre.
Aktív életmód
A bőr állapotára nem csak az arra használt ápolótermékek vannak hatással, hanem az életmódunk is. A skandináv országok lakói rendkívül sportosak, és sok testmozgással telnek a napjaik. Mivel ez fokozza a véráramlást és az izzadást, a pórusokban összegyűlt szennyeződések és méreganyagok könnyebben tudnak távozni. Ehhez azonban a sport utáni bőrápolásról és arctisztításról sem szabad megfeledkezni.

Természetesség és helyi alapanyagok
A nordic beauty jegyében készült termékekhez helyi alapanyagokat használnak, amelyek nem csupán gyógyítják, de élettel is töltik meg a bőrt. Nagyon kedvelt alapanyagok a különféle bogyók, melyek szuper antioxidánsok, így segítik a sejtmegújulást, szembeszállnak a szabadgyökökkel, és lassítják a bőr öregedését.

Vannak olyan peelingek, melyek vulkanikus homokot tartalmaznak, de ezen kívül a berkenye is egy kedvelt összetevő, ami szintén antioxidáns hatású. A sarkvidéki áfonya is megtalálható sok termékben, amely rengeteg C-vitamint, omega-3 és omega-6 zsírsavat, továbbá antioxidánst tartalmaz. Ezeken kívül a sarkvidéki víz is egy sűrűn használt alapanyag, amit többek közt az izlandi gleccserekből nyernek.