Active Beauty
Keserűsó: a szép bőr titka?

Szép bőr belülről

Keserűsó: a szép bőr titka?

A keserűsó nem mond neked semmit? Akkor itt az ideje, hogy megismerd: az alábbiakban három okot sorolunk fel, miért érdemes kipróbálnod.
Vannak, akik szépség elixírnek gondolják – és valami titokzatos dolognak. A keserűsót csak kevesek ismerik, legalábbis ami a külső alkalmazást illeti. Eddig főleg regeneráló hatásáról volt ismert sportolóknál. Akadnak, akik talán a böjtölésből ismerhetik: néhány méregtelenítő vagy léböjt kúránál a magnéziumszulfátot hashajtó hatása miatt természetes béltisztítóként is alkalmazzák.

De a szép bőr eléréshez? Ezt elsősorban más hatóanyagokkal és szépségápolási praktikákkal kapcsoltuk össze, mint az arcszauna vagy arcszérumok. Eddig. Mert megfelelően alkalmazva a keserűsó a bőr megjelenését is javíthatja, például tág pórusok esetén.
 

Tulajdonképpen mi is az a keserűsó?

 
A látszat csal: a keserűsó csupán az első pillanatban emlékeztet a klasszikus étkezési sóra. A kristályos por tulajdonképpen egy magnézium-szulfát, amely magnéziumból, kénből és oxigénből áll. Lelőhelye után Epsom-sónak is nevezik. A természetes összetevőinek köszönhetően jól illik a Clean Beauty-szemlélethez.
 
 

Az Epsom-só alkalmazási lehetőségei:

 
  1. Egy keserűsó fürdő nyugtató hatású

Legyen szó izommerevségről vagy stresszről: a keserűsó-fürdő ellazít, ugyanakkor fokozza az anyagcserét. Ennek a benne lévő magnézium az oka, amely kiegyenlíti a test folyadékháztartását és pH-értékét. Mivel lazítja az izmokat is, a magnézium-szulfát különösen népszerű sportolóknál, például izomláz esetén.
 
Ezenkívül alvászavarnál is ajánlatos az Epsom-só, mint természetes nyugtató az idegekre. Sikerült meggyőzni? Egy kádnyi vízhez 500 gramm keserűsó ajánlott.
 
  1. Peeling formájában javítja a bőr megjelenését

Durva, szemcsés állagának köszönhetően a keserűsó ideálisan alkalmazható az egész testfelületen, mint bőr-peeling. Ennek során nemcsak az elhalt hámsejteket távolítja el, de gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít a bőrproblémákkal és pattanásokkal szemben is.
 
Tudományos bizonyíték ugyan nincs rá, de aki selymes bőrt szeretne, nyugodtan kipróbálhatja a só-peelinget. Ami biztos: a körkörös mozdulatok a peeling során fokozzák a bőr vérkeringését – és ez jót tesz a bőrszínnek. A peelinghez egy kevés keserűsót keverj össze egyszerűen néhány evőkanál növényi olajjal – például jojobaolajjal –, amíg az krémes állagot nem kap.
 
  1. Gőzfürdő a tiszta pórusokért

Akinek érzékeny a bőre vagy hajlamos a bőrirritációra, esetleg óvatosabb az új termékek használatával kapcsolatban, kipróbálhatja a magnézium-szulfátos gőzfürdőt. Mert legalább ennyi közös van a keserű sóban és az étkezési sóban: mindkettő gyorsan feloldódik a meleg vízben. Ehhez adj néhány evőkanálnyi keserűsót egy tál forró vízhez. Hogyan hat? A sós vízgőz kitágítja a pórusokat, és a keserűsó hatóanyagai bársonyosan puhává varázsolják a bőrt. Állítólag még a nerurodermatitist és az aknét is enyhíti az Epsom-só gyulladáscsökkentő hatása.
 
Tipp: egy ilyen gőzfürdő után az ápoló hatóanyagok különösen jól be tudnak szívódni a bőrbe.