Active Beauty
Így lesz mindig olyan illata a hajadnak, mintha aznap mostad volna meg

Ezeket a trükköket ismerned kell!

Így lesz mindig olyan illata a hajadnak, mintha aznap mostad volna meg

Egy kérdés, amit újra és újra felteszünk magunknak: hogy marad tovább jó illatú a hajam? Íme néhány trükk, amivel meg tudod őrizni a finom illatot.
 
Hmmmm, a frissen mosott hajnak egyszerűen mennyei illata van (ezekkel a szilárd samponokkal környezetbarát módon moshatod meg). Mutatunk néhány tippet a hajad illatának megőrzéséhez:

1. Kontyba zárt aroma
Az enyhén nedves hajnak a legintenzívebb az illata. Az aromás vízcseppek a párolgási folyamat révén a levegőbe kerülnek, és finom illatot árasztanak. Aki szeretné, hogy tovább maradjon olyan illatú a haja, mintha most szállt volna ki a zuhany alól, kihasználhatja ezt a hatást: a hajadat mosás után csak enyhén szárítsd meg – maradjon valamelyest nedves hatású. Ebben az állapotban fogd össze egy laza kontyba, vagy fond össze, és csavard fel, majd rögzítsd hullámcsatokkal. Ha a hajadat csak jó néhány órával később bontod ki, az időközben megszáradt tincsek finom friss illatot árasztanak majd magukból.
2. Éjszakai műszak
A hajszálak a viszonylag száraz struktúrájuknak köszönhetően hihetetlenül gyorsan beszívják és magukba zárják az illatokat. Ezt biztosan te is tapasztaltad már, amikor hosszan tartózkodtál egy konyhában vagy egy cigarettafüstös helyiségben. Ezt a hatást azonban a javadra is fordíthatod: fújd be a párnádat egy neked tetsző illatú illóolajjal – és azon aludj éjszaka. A folyamatos párnakontaktus révén a haj magába szívja az illataromákat, másnap reggelre pedig csábítóan illatossá válik.


3. Hintőporos trükk
A hintőpor több szempontból is frissebbé varázsolja a hajat. Nemcsak finom illatú, hanem a felesleges zsírt is felszívja a hajszálakról, így az enyhén zsíros hajat néhány másodperc alatt friss hatásúvá teszi. Tegyél belőle egy keveset a fejbőrödre, és masszírozd bele egy kicsit – és voilà, a hajad pont olyan illatúvá vált, mintha most mostad volna meg. Egyébként a száraz sampon is hasonlóan működik. De vigyázz: ne használj se hintőport, se száraz sampont közvetlenül hajmosás után, hanem csak akkor, amikor a hajad már enyhén elkezdett zsírosodni. Miért? A száraz sampon vagy a hintőpor a frissen mosott hajszálakat vagy a kiszáradásra hajlamos fejbőrt még jobban kiszáríthatja, így irritációt okozhat.

4. Fújd rá
Nem az lenne a mintha-most-mostam-volna-meg-hatás elérésének a legegyszerűbb módja, hogy ráfújnánk a kedvenc parfümünket a hajszálakra? Jól hangzik – mégsem ajánljuk. Mert egy normál parfüm a magas alkoholtartalma miatt kiszáríthatja a hajadat. Ezért erre a célra használj inkább speciális hajparfümöket. Ezek illatolajokat tartalmaznak, és vagy nem, vagy csak nagyon csekély mennyiségben tartalmaznak alkoholt. Használati javaslat: a hajparfümöt ne a fejbőrödre, hanem inkább a hajszálakra és azok végeire fújd, nehogy zsíros legyen az összhatás.

5. Balzsamos illatvarázs
A hmmm-illatú haj titka a balzsam, amiből te magad is készíthetsz ápoló hajparfümöt. Keverj 250 ml vízbe egy teáskanálnyi hajbalzsamot, töltsd a folyadékot egy szórófejes flakonba, és olykor-olykor spriccelj belőle egy keveset a száraz hajadra. Két legyet üthetsz vele egy csapásra: finom friss illatúvá varázsolja a hajad, valamint ápoló esszenciákkal kényezteti a hajszálaidat.