Active Beauty
Így kell használni a borotvakést

Urak, figyelem

Így kell használni a borotvakést

A vintage stílus egyre nagyobb teret hódít, így már a férfi szépségápolásban is kezd elterjedni, főleg a borotválkozásnál. Egyre többen térnek vissza például a borotválkozás gyökereihez, pontosabban a borotvakés használatához.
Elsőre ijesztő lehet a borotvakés látványa. Pedig ha odafigyelünk, és megfelelő módon borotválkozunk vele, semmivel nagyobb rizikó nincs benne, mint a pengés borotvában. Nézzük is, hogyan kell használni.

Tanács: Annak érdekében, hogy annyira alapos legyen a borotválkozás, mint egy barber shopban, elengedhetetlen, hogy éles legyen kés. Amennyiben nem figyelsz a borotvakésed állapotára, akkor biztos lehetsz abban, hogy a végeredmény nem lesz tökéletes.

 

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS1. lépés
Mielőtt nekilátnál a szőrök eltüntetésének, alaposan mosd meg az arcodat langyos vízzel. Ezáltal kitágulnak a pórusok, és az apró szőröcskék is felemelkednek a bőrödről, így mindegyiket le fogod tudni borotválni. Ugyanilyen hatással van, ha egy langyos, nedves rongyot teszel az arcodra, vagy borotválkozás előtt letusolsz.

2. lépés
Most következik a hab! A borotválkozó ecsetet tartsd langyos vízbe, majd dörzsöld vele habosra a borotválkozó szappant. A keletkező habot körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcodra.
 
3. lépés
Ha mindenhol hab borítja az arcodat, akkor fogd meg a borotvakést. Arra figyelj, hogy megfelelően tartsd a kezedben: a kés éle és a bőröd kb. 30 fokos szöget zárjon be. Ezután nyomás nélkül, rövid mozdulatokkal távolítsd el a szőrt, méghozzá mindig a szőr növekedési irányában haladva.
Tipp: A szabad kezeddel húzd egyenesre a bőrt, így még alaposabban el tudod távolítani a szőrt. Az érzékeny területeket, mint a nyak és az áll, úgy borotváld le, hogy a fejedet hátra hajtod.

 

ÍGY SZŐRTELENÍTSÜNK CUKORGYANTÁVAL!4. lépés
Ha végeztél, és mindehol sikerült alaposan megborotválkoznod, akkor a maradék szappant mosd le hideg vízzel, így a pórusok ismét összezáródnak. Ezután fogj meg egy tiszta törölközőt, és itasd fel vele a vizet a bőrödről.

A borotvakés ápolása
A borotválkozás után fontos, hogy ne feledkezz meg a kés tisztításáról se, hiszen ha minden használat után ápolod, akkor jelentősen megnő az élettartama. Előbb folyó víz alatt tisztítsd meg a kést, majd kinyitott állapotban tedd félre, hogy meg tudjon száradni. Ezáltal nem fog berozsdásodni, és tovább marad éles.