Active Beauty
Vörös ajkak: tippek, trükkök és a megfelelő árnyalat kiválasztása
Szöveg: Theresa Haidinger, Nina Horcher, Alexandra Degn

Figyelemfelkeltő megjelenés

Vörös ajkak: tippek, trükkök és a megfelelő árnyalat kiválasztása

Már évezredek óta divatos a vörös ajak. Ez nem meglepő, hiszen a vörös rúzs igencsak megnöveli az önbizalmat. De mire kell figyelned a sminkelés során? Ezen kívül azt is eláruljuk, hogy kinek melyik trendszín áll a legjobban.

Vörös ajkak: erre a három dologra kell figyelned sminkelés során

 1. Szájkontúrceruza: Főleg intenzív színek esetében elengedhetetlen a szájkontúrceruza használata, ellenkező esetben nem lesz egyenletes a végeredmény. A szájkontúrceruza továbbá megakadályozza, hogy a rúzs beleragadjon az ajakbarázdákba.
 2. A megfelelő vörös szín használata: A vörös nem egyenlő a vörössel. Az árnyalatnak mindig illenie kell a bőrszínedhez és az ajkaid formájához. Vékony ajkak esetén nem ajánlottak a nagyon sötét színek, mivel ezek optikailag keskenyítik a szádat.
 3. Válassz megfelelő finisht: Száraz ajkak esetén soha ne használj matt finish-t, ugyanis ezek a termékek még több nedvességet vonnak el az ajkaidtól. A krém állagú finish készítményeket pedig soha ne kend fel étkezés előtt, mert akkor el fog kenődni a rúzsod.

Vörös ajkak sminkelése: így sikerül három egyszerű lépésben

1. Előkészületek

 • Ahhoz, hogy a vörös szín jól érvényesüljön, a száraz ajkakat először radírozd át, így eltávolítva az elhalt hámsejteket.
 • Ezt követően kend be a szádat egy gazdag ajakápolóval, és várd meg, hogy alaposan beszívja azt. Az ápolókrém hidratálja az ajkaidat, továbbá eltünteti a redőket és a ráncokat.

2. Szájkontúrceruza használata

 • Lazítsd el az ajkaidat, és enyhén nyisd ki a szádat.
 • Válassz a rúzsodhoz hasonló színű szájkontúrceruzát.
 • Rövid, kicsi mozdulatokkal húzd meg a szád kontúrját.
 • Az ajakívnél légy óvatos, nehogy nagyon mű hatása legyen a végeredménynek.

3. Vörös ajkak: ez a trendszín illik hozzád a legjobban!

Epervörös enyhén napbarnított bőr esetén

Az epervörös egy világos, fényes piros, ami leginkább sötét színű bőr esetén mutat jól. A puha, sima ajkak bizonyulnak a legjobb alapnak ehhez a színhez. Ha azonban szárazak az ajkaid, akkor a szín nem egyenletesen oszlik el, és gyorsan lekopik.

Korallvörös világos bőr esetén

Ez egy különösen erős és vidám árnyalat – az intenzív korallvöröstől csillogni fog a világos bőr. A narancssárga és a piros különleges keveréke – a többi árnyalattal ellentétben – nem sápasztja a világos bőrt.

Világító vörös sötét bőr esetén

Erőteljes, erőteljesebb, világító vörös! Bőrszíntől függően választhatsz sárgás vagy kékes árnyalatú vörös rúzst. Az ajkaid körvonalait húzd ki egy ugyanolyan színű szájkontúrceruzával. Ha nem szeretnél nagyon markáns kontúrokat, és összességében is egy lágy végeredményre vágysz, akkor a rúzst az ujjbegyeiddel vidd fel a szádra. Készen is van a blurred-lips-look.

Vörös árnyalatok a fényesen fehér fogakért

Köztudott, hogy bizonyos rúzsoktól sokkal fehérebbnek látszanak a fogak, míg bizonyos színektől épp ellenkezőleg: sárgásabbnak tűnnek. Ennek a magyarázata rendkívül egyszerű: a kékes árnyalatok egyensúlyba hozzák a fogak sárgás színét. Az alábbi trendszínekért rajongunk:

 • Szedervörös
 • Cseresznyevörös
 • Málnavörös
 • Borvörös
 • Gránátalmavörös

Ezek a legszebb vörös rúzsok a dm-nél: