Active Beauty
Természetbarát bőrápolás – NYEREMÉNYJÁTÉK

5 feltétel

Természetbarát bőrápolás – NYEREMÉNYJÁTÉK

Gyakran olvashatunk természetbarát bőrápolásról, de arról talán még mindig keveset tudunk, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük az ilyen típusú termékeknek. Ezeket szedtük most össze.

Kevesebb csomagolás
A természetbarát bőrápolás nem csak arról szól, hogy természetes összetevőket tartalmaznak a készítmények, amiket használunk. Emellett az is rendkívül fontos, hogy a csomagolás se károsítsa a környezetet. Szerencsére erre egyre több gyártó figyel oda, és sokan áttérnek az újrahasznosított anyagokból készült csomagolásra. De a folyékony állagú samponok és szappanok helyett is nagyobb teret nyernek a szilárd termékek, melyek csomagolása természetesen sokkal kisebb, továbbá könnyebb megkerülni benne a műanyagot.

Kevesebb mikroműanyag
Az utóbbi években egyre több szó esik a mikroműanyagról, ami nem csak a környezetet, de az egészségünket is károsítja. Míg ez a veszélyes anyag először a természetes vizeket lepi el, idővel a tányérunkon köt ki. A mikroműanyag azonban helyettesíthető más anyagokkal – például sókristályokkal vagy homokkal. Szerencsére egyre több márka ismeri fel ezt, és tér át az előbb említett alternatívákra. Ezt pedig büszkén fel is tüntetik a termékeiken, így ha a természetbarát bőrápolás fontos számodra, akkor erre is érdemes figyelned.
 
Kevesebb tenzid
Tény, hogy tenzidek nélkül nem habzik úgy a tusfürdő, de erről talán szívesen lemondunk, hiszen cserében nem károsítjuk a környezetet. Tudni kell, hogy a tenzidek alapját gyakran a kőolaj adja, ami a természetre gyakorolt negatív hatásain kívül a bőrünknek sem tesz jót, mivel kivonja belőle a zsírokat.

Kevesebb összetevő
A hagyományos szépségápolási termékek összetevőinek listája rendkívül hosszú: emulgátorok, parabének, szilikonok, tartósítószerek, illatanyagok, ásványi olajok, pálmaolaj… Ezek az anyagok ártalmasak a környezetre és az egészségre is. Ha azonban minősített természetes kozmetikumokat használsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy ezek a megkérdőjelezhető anyagok nem kerülnek a bőröd közelébe.

Nincsenek állatkísérletek
A természetbarát készítmények nem tűrik meg az állatkísérleteket, amit egy-egy márka előszeretettel hirdet is magáról – teljes joggal. Ha szeretnéd tudni, hogy egy adott termékcsalád teszteli-e állatokon a készítményeit, akkor az interneten számos olyan oldalt találsz, amely megbízható információkkal szolgál ezzel kapcsolatban.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. november 20-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható YOPE természetes tusoló gél!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 


EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- S. Fedóra, Veszprémfajsz
- H-K. Dóra, Budapest
- D. Emese, Szentendre
- T. Tünde, Keszthely
- Cs. Ivett, Hajdúszoboszló 

Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.