Active Beauty
Mi mindenre jó a mandulaolaj?
Szöveg: Nagy Viktória

Hajra & bőrre

Mi mindenre jó a mandulaolaj?

A mandulaolaj nagyon régóta népszerű összetevő a bőrápolás területén. Ez nem véletlen, hiszen az érzékeny bababőrtől a megviselt, érett bőrig minden típusra alkalmazható.

A mandulaolaj rengeteg olyan telítetlen zsírsavat tartalmaz, melyek többek közt hidratálnak és csökkentik a gyulladásokat. Ezen kívül rengeteg vitamin – elsősorban A-, B-, D- és E-vitamin –megtalálható benne. Ezen felül magas a kalcium-, kálium- és magnézium-tartalma, amelyeknek hála csodát tesz a bőrrel.

Gyógyítja a károsodott hajszálakat

A mandulaolaj hajtípustól függetlenül jót tesz a hajnak. A benne található omega-zsírsavaknak köszönhetően képes meggyógyítani a hajszálak sérüléseit, nedvességgel látja el a tincseket, és rugalmassá teszi azokat. Segít csökkenteni a hajvég töredezettségét.

A korpa ellen is hatékony

Ha sűrűn viszket a fejbőröd vagy korpásodásra vagy hajlamos, akkor a mandulaolajat közvetlenül vidd fel a fejbőrödre. Az olaj enyhíteni tudja a fejbőr gyulladását, és megnyugtatja azt.
Száraz bőrre

Gyakran száraz a kezed, a könyököd vagy az arcod bizonyos részei? Akkor ezekre a területekre is használj mandulaolajat, mert az nedvességgel látja el a bőröd. Mivel vékony védőréteget képez, tovább marad hidratált a vele kezelt bőrfelület. Lehetőleg zuhanyzás után masszírozd be a még enyhén nedves bőrödbe, ezáltal előbb beszívódik, és nem hagy maga után zsíros érzetet.

Karikás szemek ellen

Ha gyakran karikás a szemed, akkor is tarts otthon egy üveg mandulaolajat. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően ugyanis képes enyhíteni a duzzanatot. Összetétele miatt, de elsősorban a benne rejlő retinolnak, valamint E- és K-vitaminnak hála jó választásnak bizonyul a szemek alatti érzékeny bőr kezelésére. Lefekvés előtt vidd fel óvatosan, apró, ütögető mozdulatokkal arcod ezen részére, és 2-3 hét múlva már látni is fogod a hatását.