Active Beauty
Karácsonyi körmök: a legszebb dizájnok az ünnepekre
Szöveg: Julia Schauer

DIY

Karácsonyi körmök: a legszebb dizájnok az ünnepekre

Az advent négy hete során élvezzük az ünnepi hangulatot, és ennek megfelelően lakkozzuk a körmünket is. Az alábbi három karácsonyi köröm rendkívül felkapott a karácsonyi időszakban. A kezdőtől a köröm-tervezőig mindenki megtalálja a számára megfelelő dizájnt.

Karácsonyi körmök: az egyszerű ombré-megjelenés

Egy jó minőségű alaplakk feltölti a köröm barázdáit, véd az elszíneződéstől, és sima felületet biztosít. Vigyél fel két réteg fehér körömlakkot, és hagyd megszáradni. Ízlés szerint tegyél piros, arany vagy fenyőzöld körömlakkot egy szivacsra, majd óvatosan vidd fel a körömvégekre. Ismételd meg a folyamatot addig, amíg szép átmenet nem lesz a két szín között. A hibákat el lehet távolítani körömlakkal átitatott fültisztítópálcikával. Az extra ragyogásért és csillogásért választhatsz csillámokat tartalmazó fedőlakkot.

Candy cane körömdizájn

Változattól függően ez a körömdizájn lehet visszafogottabban karácsonyi vagy egy olyan tökéletes x-mas megjelenés, amely egyszerűen vonzza a tekintetet. Előbbihez a gyűrűsujjon kívül lakkozd be a körmeidet klasszikus vörösre. A gyűrűsujjadat lakkozd fehérre és hagyd alaposan megszáradni. Egy vékony körömdíszítő ecsetet (vagy egy precíz szemhéjfesték ecsetet) márts a vörös lakkba, és fess átlós vonalakat a fehér körömre. Néhány vastagabb vonalat a kezdők is bátran kivitelezhetnek. Itt fontos, hogy hagyjuk alaposan megszáradni a vörös körömlakkot (kb. 10 percig), különben elkenődik a minta a fedőlakk felvitele során. Amennyiben szabadkézzel nem lesznek egyenesek a vonalak, segíthet a ragasztószalag. Ebben az esetben viszont elengedhetetlen előbb egy gyorsan száradó fedőlakk felvitele, amelynek teljesen meg kell száradnia, különben a ragasztószalag leszedheti a körömlakkot. Ragaszd fel a ragasztószalagot ferdén a körmödre és annak mentén vidd fel a vörös lakkot. Ezután azonnal húzd le óvatosan. A csodálatos karácsonyi megjelenéshez lakkozd az összes körmödet candy-cane mintával. A fedőlakk tartós megjelenést biztosít.

Karácsonyi káró minta

Három körömlakk színre van szükség a karácsonyi káró mintához. Imádjuk az arany, a vörös és a zöld színek kombinációját. Egy semlegesebb manikűrhöz válassz bézs, vörös és fekete színeket. Ebben az esetben is egy kiválasztott körömre kerüljön a káró minta. Minden körmöt fess be az alapszínre, és hagyd alaposan megszáradni. Márts bele egy körömdíszítő ecsetet valamelyik hangsúlyos színbe, és húzz egy lehetőleg egyenes és vékony vonalat a körmön hosszában, a közepétől egy kissé balra. Valamivel a köröm közepe fölött húzz egy vonalat keresztbe. Hagyd a lakkot megszáradni, majd jöhet a harmadik szín. Két vízszintes vonallal oszd három részre a körmöt, és máris kész a dizájn. A fedőlakkal várj egészen addig, amíg a minta teljesen meg nem szárad, hogy ne kenődjön el. Egy matt fedőlakkal ez a karácsonyi körömminta különösen elegáns.