Active Beauty
Így lesz tartós a körömlakk: 6 egyszerű lépés
Szöveg: Geli Goldmann, Amelie-Catharina Bacher, Elisabeth Sas

Tart, tart és tart

Így lesz tartós a körömlakk: 6 egyszerű lépés

Épphogy kilakkoztad a körmeidet, már le is pattog róluk a körömlakk? Nem kell így lennie! Ezek a tippek és trükkök segítenek a lakkot tartósabbá tenni. Ráadásként a 2021-es ősz körömlakktrendjeit is bemutatjuk.
Épphogy kilakkoztad a körmeidet, már le is pattog róluk a körömlakk? Nem kell így lennie! Ezek a tippek és trükkök segítenek a lakkot tartósabbá tenni. Ráadásként a 2021-es ősz körömlakktrendjeit is bemutatjuk.

Nagy kedvenceink az indie körmök, de a művészi körömdesign is óriási népszerűségnek örvend – idén ősszel a körmök színesek, csillámlók és kreatívak. 2021 körömlakktrendjeiről a cikk végén olvashatsz.

Mi a legbosszantóbb a körömlakkozásban? Annyit dolgozunk azért, hogy szépek legyenek a körmeink, rövid időn belül mégis elkezd csúnyán lepattogni róluk a lakk. Tehetünk valamit ellene? Igen! Ez a 6 trükk segít.


6 lépésben a tartósabb körömlakkért

1. Megfelelő előkészítés

Azért, hogy ne a nem túl attraktív körömágybőr tegye tönkre az összhatást, lakkozás előtt kend be a körmeid tövét körömágybőreltávolítóval. Hagyd rajta rövid ideig, majd egy rózsafapálcikával óvatosan told vissza a bőrt.
Tipp a száraz körmökhöz: egy kevés körömolaj szép selymessé teszi a körmöket.

2. Tökéletes alapozás

Ahhoz, hogy a körömlakk sokáig szépen ékesítse a körmeinket, a felületüket megfelelően elő kellkészíteni. Ezért első lépésben tisztítsd meg őket egy vattapamacs és körömlakklemosó segítségével. Ezzel eltávolítod róluk a szennyeződéseket, valamint a lakk- és olajmaradványokat. Az ezt követően felvitt alapozó körömlakkréteg nemcsak az elszíneződés ellen védi a körmöket, hanem erősíti azokat, és simává teszi a felületüket.

3. Helyes lakkozás

A technika: helyezd az ecsetet a körmöd közepének belső széléhez, és húzd végig a körmödön a körömvég irányába. Ezt ismételd meg az oldalsó részeken is két-három alkalommal – és voilá!
Tipp a széles körmökhöz: hagyj egy vékony sávot lakkozatlanul a körmök szélein – így optikailag keskenyebbnek látszanak majd.

4. Csak mértékkel a festékkel!

A helyes felvitelnél is érvényes a szabály: a kevesebb több! Ügyelj arra, hogy ne vegyél fel túl sok lakkot az ecsettel. Két vékony réteg egymáson elég erős fedést biztosít majd. Ha túl vastagon viszed fel a lakkot, akkor hamarabb lepattogzik. Az első réteg felvitele után várj legalább 10 percet, amíg az megszárad.

5. Erősítsd meg!

 A fedőlakk nemcsak tökéletesíti, hanem tartósabbá is teszi a manikűrt. Ha minden második napon felviszel a körmeidre egy újabb réteg fedőlakkot vagy körömolajat, azzal valamelyest késleltetni tudod a körömlakk lepattogzását.

6. Szárítás

Most jön a türelemjáték. Aki rászánja az időt, annak tartós körömlakk lesz a jutalma. A teljes száradás legalább 20-25 percet vesz igénybe. Speciális cseppek alkalmazásával a várakozási idő jelentősen lerövidíthető.

Íme 2021 legnépszerűbb manikűrjei:

Metál körmök, díszítéssel

A metál árnyalatok a körmökön eleganciát és glamourt sugároznak. Ezt a hatást például az Essence márka Shine last & go, Rockstar körömlakkjával érhetjük el. Mindegy, hogy ezüst, arany, réz vagy más, csillámszemcséket tartalmazó, színes körömlakkról van szó, a lényeg a csillámhatás, ami csak úgy vonzza a tekinteteket. Tökéletes kiegészítőik a kis virágok vagy a geometrikus minták, amelyek körömmatricaként készen megvásárolhatók a dm üzleteiben.


Márvány hatású körömlakk

A márványmintás körmök egy úgynevezett vizes technikával készíthetők el a legkönnyebben. Ehhez készítsünk elő egy tálat, és töltsük meg vízzel. Mivel csak a körmeinket szeretnénk márványhatásúvá tenni, először ragasszuk le az ujjvégeket (a műkörmök alját is) ragasztószalaggal, vagy kenjük be kontúrzselével a körmök körüli részt, valamint az ujjak végét. Első lépésben alapozzuk a körmeinket fehér lakkal.

Ezt követően különböző színű lakkokból cseppentsünk a víz felszínére, ahol a cseppek kör alakban szétterülnek. Cseppentsünk két vagy több színt is egymásba. Most óvatosan húzzunk át a színes körökön egy hegyes tárgyat, például tűt, hajtűt vagy fogpiszkálót. Ettől válik márványossá a minta.

Ezután finoman fektessük rá a körmeinket a víz felszínén lebegő vékony lakkhártyára. Egy kicsit tartsuk ott őket, és közben fújjuk a vizet, hogy megszilárduljon a festék, így a fölösleges lakk elválik az ujjainktól. Most nyúljunk a vízbe egy fogpiszkálóval, és a lelógó fölösleges festékrészeket csavarjuk fel rá. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan vegyük ki az ujjainkat a vízből. Az elkészült alkotásokat fedőlakkal– például a dm üzleteiben kapható Catrice Express Spray On Base Coattal – fixáljuk.


Minimalizmus, rövid körmökön

 A kerekre reszelt, rövid, minimalista körmök idén ősszel nagyon trendinek számítanak. Az alapozólakkról soha ne feledkezz meg, mert az védi a körmöket az elszíneződéstől, és simává teszi őket. Ilyen például a Multivitamin Base & Top Coat a trend IT UP-tól. Aki kombinálni szeretné a természetest a kreatívval, az pöttyökkel és csíkokkal is feldobhatja a körmeit. Különösen csinos lesz az összhatás, ha a pöttyöket csak egy vagy két körömre teszünk.

Holo & shine (hologramos) hatású körömlakk

​A körmök a holografikus effekteknek köszönhetően a színspektrum valamennyi árnyalatában tündökölnek. Ez a körömstílus napsütésben vagy mesterséges fényben szinte kaleidoszkópikus hatást nyújt. A dm üzleteiben kapható Manhattan Cosmetics Last & Shine Mermaid Fantasy körömlakkal különösen káprázatos körmöket varázsolhatunk magunknak.