Active Beauty
Ezért jó a japán korugi masszázs
Szöveg: Sándor Alexandra

A ragyogó arcbőrért

Ezért jó a japán korugi masszázs

Létezik egy masszázstechnika, ami egyaránt segít a megereszkedett bőr, a mély ráncok, a sötét karikák és a száraz bőr ellen, tehát egyszerre járul hozzá az arc fiatalos formájának megőrzéséhez és a bőr egészségéhez. Mutatjuk, milyen az otthon is végezhető japán korugi masszázs.

Mi az a korugi masszázs?


Egy japán terapeuta, Chiyo Hayashi fejlesztette ki. Alapvetően egy anti-aging masszázstechnikáról van szó, ami a bőrt és az alatta lévő zsírrétegeket és izmokat veszi célba. Az idő múlásával természetes, hogy a bőr az elasztin- és kollagéntermelés csökkenésével veszít a feszességétől és a nedvességtartalmából. Kevésbé közismert tény, hogy a zsírsejtek is átcsoportosulnak, és egyenletes eloszlás helyett inkább az orcán, az állon és a szem alatt koncentrálódnak. A korugi masszázs célja ennek a folyamatnak a lassítása.Készítsd elő a bőröd!

A masszázs elkezdése előtt nyugodtan használd a kedvenc arclemosódat, tonikodat, szérumodat és hidratálódat. Utána jöhet egy kis arcolaj, ami segít majd, hogy a masszázs jóleső és zökkenőmentes legyen. Jó, ha tudod, hogy a masszázs hatására a külsőleg bevitt tápanyagok is jobban hasznosulnak, ugyanakkor kiegyensúlyozott táplálkozás és bőséges folyadékbevitel mellett még látványosabb eredményt érhetsz el.

Néhány fogás


1. Az orcák megemeléséhez szorítsd ökölbe mindkét kezedet, és illeszd oda a járomcsontodhoz, hogy a bütykeiddel öt másodpercen keresztül óvatosan nyomást gyakorolj a csontra.

2. A homlokod átmasszírozásához hajtsd picit hátra a fejed, és most a homlokodra nyomd az ökölbe szorított kezed bütykeit. Folytasd a nyomásgyakorlást, miközben lassan egyre feljebb vándorol a kezed, egészen a hajvonaladig, majd indulj el oldalra, a halántékod felé, ahonnan lekanyarodhatsz egészen a kulcscsontodig.

3. Az orcákhoz visszatérve megint szorítsd ökölbe a kezeidet, de most a hüvelykujjad maradjon kívül, egyenesen. A jobb hüvelykujjad hegyét illeszd a bal szemed belső, orr felőli sarkába. Enyhe, de határozott nyomással haladj a bal füled felé. A füledhez érve lefelé veheted az irányt a nyakadon át a kulcscsontodig. Két-három alkalommal ismételd meg mindkét oldalon!

4. A homlokod kisimításához helyezd a két öklödet egymás mellé a homlokodon, épphogy a szemöldököd fölé. Határozott nyomással haladj a hajvonalad felé, majd megint le a szemöldöködhöz, de úgy, hogy visszafelé egy kicsit távolabb legyenek egymástól a kezeid. Aztán megint fölfelé – egészen addig, amíg az át nem dolgoztad az egész homlokodat.