Active Beauty
Az arc kerete
Szöveg: Margret Hoffmann

Szemöldök: 5 wow trend

Az arc kerete

Már jó ideje tudjuk, hogy a szemöldökünk – ha illik hozzánk – kiemeli a szépségünket. Megmutatjuk a legaktuálisabb szemöldöktrendeket. Egy kis spoiler: már nem dívik a túl tökéletes „insta szemöldök”.
A sminkek terén az 1990-es évek trendjei újra virágkorukat élik, de az akkori szemöldökdivatot szerencsére már nem követjük, hiszen sokáig tartott, amíg az ultravékonyra szedettből elfogadható kinézetű szemöldök nőtt. És a sötétre festett „insta szemöldököket” is gyorsan elfelejthetjük!

Még ha a trend a forma tekintetében vissza is kanyarodik a természetes „undone” stílushoz, ápolnunk igenis kell a szemöldökünket. Mindegy, hogy a szőröcskék természetesen keskeny ívben, bozontosan vagy össze-vissza nőnek, az olyan eszközök, mint a csipesz, a kefe, a szemöldökstift és -zselé segítenek a szemöldökünket az arcunk szép keretévé tenni. „A szemöldök formája akkor ideális, ha a szemöldök kétharmada egyenesen felfelé fut, az utolsó egyharmada pedig lefelé húzódik” – mondja Madelaine Sommerlat dm minőségtréner. A szemöldököket tehát gondosan karban kell tartani, és ennek az ápolásnak fix helyet kell kapnia a napi szépségrituáléban.

5 szemöldök trend:

Bozontos szemöldök

A sűrű, bozontos szemöldökök manapság nagyon divatosak. Akit a természet nem áldott meg ilyennel, az egyszerűen használhatja a szépségipar trükklistáját. A vitamindús szemöldökszérumok rendszeres használat esetén gyorsítják a szemöldökszőröcskék növekedését. A színét szemöldökstifttel és -púderrel teheted egyenletesebbé. Viszont vigyázz, ne legyen túl sötét! Az árnyalatot a hajad természetes színéhez igazítsd!

„A bozontos szemöldökök rendkívül természetes hatást keltenek. Ennek ellenére a fazonnak nem kell nagyon vadnak lennie. A kontúron kívül eső szemöldökszálakat egy ferde hegyű csipesszel érdemes kihúzogatni” – mondja Madelaine Sommerlat.

Szemöldök topformában

Szép keretet adnak az arcunknak, egy-egy szál mégis mindig kitáncol a sorból, és arra nő, amerre ő akar. Aki számára túl fárasztó a mindennapi frizírozás és fixálás, és aki tökéletes szemöldökökkel szeretne ébredni, annak érdemes egy szemöldökliftinggel ráncba szedetni őket.

Madelaine Sommerlat: „Ennek a liftingnek hasonló a hatása, mint a tartóshullámnak. Egy kémiai folyamat megbontja a szálacskákban a diszulfid kötést, és tartósan megváltoztatja a fekvésük irányát.” Ezt követően a szemöldökszálakat egy keratinfolyadékkal újra „laminálják”, és feltöltik a szerkezetét. A laminált szemöldökök 4-7 hétig tartják meg a formájukat.

Tipp: A szemöldökliftinget bizonyos dm stúdiók szolgáltatásai között is megtalálod

Ombré szemöldökök

Ombré stílus? Azt már ismerjük! A haj kapcsán az ombré a legkedveltebb festési technikák közé tartozik. A töveknél természetes, a végek felé pedig egyre világosabb – ez a trend most nyáron a szemöldökökön is hódított. A púderrel árnyalt szemöldökök rendkívül természetes hatásúak.

A púderes végeredményhez – a dm-ben is kapható – szemhéjpúderek különböző árnyalatait egy puha ecsettel vigyük fel. A szemöldök belső felén világosabb, a külső vége felé haladva pedig egyre sötétebb festéket használjunk. Ez nemcsak egyenletessé teszi az összhatást, hanem szép kontúrt is ad.

Szivárvány szemöldök

Szemöldökünk egyéniségkifejező eszközzé válik, ha színesre festjük. Ehhez az ihletet az 1990-es évek techno csajainak stílusából merítjük. Igazán vagány lesz az összhatás, ha a szemöldökök színe harmonizál az ajakrúzséval. Miért ne lehetnének egyszer pinkek?

Nem ennyire meglepő, ám nem kevésbé vagány az összhatás, ha a szemöldököknek csak a belső felét festjük rikító színűre, a szem külső sarka felé haladva pedig fokozatosan halványítjuk az árnyalatot. Madelaine Sommerlat: „Az ajakkontúr ceruzákkal nemcsak az ajkainkat rajzolhatjuk körbe. Ezek a szemöldökök ívének átrajzolására is alkalmasak, mert nemcsak színeznek, hanem zsíros konzisztenciájuk a szemöldökszálakat is fixálja. Színes szempillaspirállal kombinálva egyszerűen csodás lesz az összhatás!”

A bohókás partik nagy sztárjai a különböző színekben pompázó szivárvány szemöldökök. A dm szakértő tanácsa: „Először némi korrektort vigyünk fel rájuk, majd pedig színes szemhéjpúderrel szivárványosítsuk őket. Ezeket könnyebben el lehet satírozni, valamint a ragadós alapra jobban tapad a festék.”


A szemöldök formázása – szedjük vagy gyantázzuk?

Még ha a szemöldökcsipesz hozzá is tartozik a fürdőszobaszekrényünk alapfelszereléséhez, nem minden nő szereti kitépkedni a szemöldökszálait. Sokaknak kicsordul a könnye, ha egyenként próbálja eltávolítani őket. A szemöldökgyantától gyorsabb és tartósabb eredményt várhatunk. „Csipesszel a nagyon finom szálacskákat nem mindig tudjuk kiszedni, a gyantába viszont a legkisebb pihe is beleragad” – mondja Madelaine Sommerlat.

A kozmetikai stúdiókban elsősorban meleg gyantával dolgoznak. A hideg gyanta csíkok praktikus alternatívák otthonra, mert olyan formájúak, hogy tökéletes ívet adjanak (2/3 felfelé és 1/3 lefelé). Ha viszont erős az arcszőrzeted, légy óvatos! Ebben az esetben furcsa lehet, ha a szemöldöködnek sablon formája van, ezért jobban teszed, ha inkább csipesszel szeded formára őket.

Tippünk: Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogyan hozhatod formába a szemöldöködet, a dm.hu-n további cikkeket is olvashatsz a témában.