Active Beauty
A ránctalanítás szakértői – NYEREMÉNYJÁTÉK
Szöveg: Nagy Viktória

Sima ügy

A ránctalanítás szakértői – NYEREMÉNYJÁTÉK

A megfelelő ránctalanító készítmény megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen óriási a választék, méghozzá nem csak a termékek, de a hatóanyagok tekintetében is. Annak érdekében, hogy a jövőben tisztábban láss a rengetegben, összegyűjtöttük a 6 legfontosabb ránctalanító összetevőt.

A-vitamin
A retinol – vagy más néven A-vitamin – gyorsítja a sejtmegújulást, helyreállítja a bőr károsodásait és optimalizálja annak állapotát, például halványítja a pigmentfoltokat és ráncokat. Jótékony hatási miatt ajánlott rendszeresen használnod, azonban mindig tartsd szem előtt, hogy a retinoltól érzékenyebb lesz a bőröd a fényre, ezért kötelező a napvédőkrémek alkalmazása is. Ezen kívül arra szintén ügyelj, hogy csak abban az esetben kombináld az A-vitamin tartalmú készítményeket C-vitaminnal, ha strapabíró a bőröd. Ellenkező esetben mindig csak az egyiket használd!

C-vitamin
Ez talán az egyik legismertebb vitamin. A retinol mellett az egyik legalaposabban megvizsgált bőröregedésgátló hatóanyag, továbbá egy rendkívül erős antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy fellép a szabadgyökökkel szemben, és hatástalanítja azokat. Ezen kívül még a kollagéntermelést is serkenti, aminek köszönhetően csökkenti a ráncokat és halványítja a pigmentfoltokat. Sőt, még a sebek gyógyulását is gyorsítja. Egy hátránya azonban ennek is van: a tiszta C-vitamin a levegőn gyorsan oxidálódik, így a krém rövid időn belül bebarnul. Ennek elkerülésére kémiai stabilizátorokat adnak a C-vitamint tartalmazó termékek többségéhez.

Niacinamid (B3-vitamin)
Az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere a bőrápolásban a niacinamid, ami egy vízben oldódó vitamin. A niacinamid megtalálható az emberi szervezet összes sejtjében. Számos tanulmány megállapította, hogy niacinamiddal csökkenteni és halványítani lehet az enyhe ráncokat, pigmentfoltokat, a bőrpírt és az apró pattanásokat is. További kutatások pedig még azt is bebizonyították, hogy rendszeres alkalmazása nyomán javul a bőr rugalmassága.

Q10
A Q10 egy koenzim, ami a szervezet összes sejtjében megtalálható, és az egyik legismertebb anyag, ami le tudja lassítani a bőr öregedését. Antioxidáns hatásának köszönhetően egészségesen tartja a sejteket, és csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat. Ezeken kívül segíti a sejtmegújulást és erősít a kötőszöveteket. A bőr rugalmasabbá és feszesebbé válik a Q10 nyomán.

Peptidek
A polipeptidek 10-nél több aminosavegységből álló peptidek, és a sejtanyagcserénél van kiemelt szerepük. A peptidek aktivizálják a sejteket, serkentik a kollagéntermelést és javítják a sejtképzést. További előnyük, hogy ezeket bátran lehet kombinálni, nem kell mellékhatásoktól tartanod, sőt mi több, képesek felerősíteni egy krém öregedésgátló hatását.

Hialuronsav
A hialuron úgy szívja magába a nedvességet, mint egy szivacs: 1 grammja akár 6 liter vizet képes megkötni. A hialuronsav tehát az egyik legjobb hidratáló. A ráncok köztudottan előbb jelennek meg, ha száraz a bőröd, ezért annyira fontos, hogy mindig figyelj a bőr nedvességtartalmának megőrzésére. Számos anti-aging termék tartalmaz hialuron-molekulákat, melyek nyomán a bőr mindig megfelelően hidratált, a ráncok pedig kisimulnak.

Töltsd ki 2023. május 28-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható NIVEA ajándékcsomag!

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.


EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- B. Györgyné, Tiszafüred
- O.L. Dorottya, Sárospatak
- P. Beatrix, Bana
- Cs. Dalma, Várpalota
- Sz. Ibolya, Debrecen

Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.