Active Beauty
9 érdekesség a cseresznyevirágról – NYEREMÉNYJÁTÉK
Szöveg: Nagy Viktória

Ünnepelt szimbólum

9 érdekesség a cseresznyevirágról – NYEREMÉNYJÁTÉK

A lédús cseresznye a nyár egyik slágerterméke – a cseresznyefa virága pedig a szépségápolás egyik legkülönlegesebb összetevője. Népszerűsége számos kulturális és esztétikai tényezőre vezethető vissza. Ezekből szemezgetünk most.

1. Rövid élettartam
A cseresznyefa csak nagyon rövid ideig virágzik. A virágok maximum két hét után lehullanak az ágakról. Ez az élettartam a japán kultúrában az elmúlás szimbóluma.

2. Sakura, avagy cseresznyevirág, mint előrejelző
Japánban a cseresznyevirágot gyakran használják a tavasz érkezésének előrejelzésére. A meteorológusok és a média rendszeresen jelentik az ország különböző részein a cseresznyevirágok első virágzását, ami segít az embereknek megtervezni a hagyományos Hanami fesztiválokat (cseresznyevirágzás ünnepe).

3. Cseresznyevirágok ünnepe
Hanami idején tömegek özönlenek a parkokba, és telepszenek le a cseresznyefák alatt, akár éjszakába nyúlóan is, és csodálják a virágba borult lombokat.

4. Különböző fajták
Több mint ezer cseresznyevirágfajta létezik, mindegyik különböző színű és alakú. A legismertebb a Somei Yoshino, amely fehér.

5. Sakura, mint szimbólum
A cseresznyevirág hosszú ideje Japán nemzeti szimbóluma. Az 1870-es években a Meidzsi-restauráció során a japán kormány a sakurát választotta az ország hivatalos emblémájává, és a mai napig is használatban van.

6. Cseresznyevirág-ültetvények világszerte
Nem csak Japánban, számos más országban vannak cseresznyevirág-ültetvények a japán kultúra tiszteletére, amelyek rendre népszerű turisztikai látványosságok.

7. Cseresznyevirág a popkultúrában
A cseresznyevirág gyakran szerepel a filmekben, a könyvekben és a zenében. Az animék és mangák is gyakran bemutatják a hozzá kapcsolódó japán kultúrával együtt.

8. Izgalmas alapanyag a konyhában
A cseresznyevirágból készült ételek és italok nagyon népszerűek. Például cseresznyevirágsziruppal édesíthetünk és rózsaszínre színezhetünk különféle fogásokat, de tea, chips és fagylalt alapanyaga is lehet. A japánok többnyire wagashi-t (hagyományos japán édesség) készítenek a cseresznyefa leveléből és virágából.

9. Népszerű összetevő a szépségápolásban
A cseresznyevirág illata nagyon népszerű, nem véletlen, hogy számos parfüm és szépségápolási termék összetevői között szerepel.

Töltsd ki 2023. október 29-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható REVOX ajándékcsomag!

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
Nyertesek
- Sz. Erzsébet, Bicske
- F. Katalin, Tapolca
- M. Tímea, Börcs
- B. Fanni, Debrecen
- F. Lorina, Vecsés


Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.