Active Beauty
5 tanács, amivel újratöltheted magad az évvégi hajrában – NYEREMÉNYJÁTÉK

Ha kell egy kis plusz energia

5 tanács, amivel újratöltheted magad az évvégi hajrában – NYEREMÉNYJÁTÉK

Ha kell egy kis plusz energia
Év végén mindenki fáradt és kimerült, így szükségünk van némi feltöltődésre, hogy ne ilyen állapotban lépjünk át az új esztendőbe. Cikkünkben ehhez hoztunk pár hasznos tanácsot.

1. tipp: Vitaminbomba
A vitaminok részt vesznek számos olyan anyagcsere-folyamatban, melyek energiával látják el a szervezetet. Év végén erre igen nagy szükségünk van, ezért érdemes a megszokottnál nagyobb figyelmet szentelni a célzott vitaminpótlása. Az egyik legismertebb a C-vitamin, ami többek közt az immunrendszer erősítése miatt fontos, de a D-vitamin jelentősége is megnő a szürke hónapokban. Utóbbi köztudottan a napsugarak hatására termelődik a szervezetben, így a napfény hiánya miatt ennek pótlására fokozottan kell figyelned.

2. tipp: Változatos étrend
A laktató ünnepi fogások után végképp ajánlott odafigyelni a kiegyensúlyozott és egészséges étkezésre. Fogyassz minél több, ásványi anyagban és vitaminban gazdag élelmiszert, azaz egyél zöldséget és gyümölcsöt, illetve részesítsd előnyben a teljes kiőrlésű gabonákból készült ételeket. A smoothiek fogyasztása ilyenkor szintén rendkívül hasznos az év ezen időszakában. Ezeket a finom innivalókat mirelit gyümölcsökből és zöldségekből is könnyedén elkészítheted. További plusz pont, hogy nekik hála a kedved és közérzeted is javul.
 
3. tipp: Folyadékpótlás
Napi 1,5-2 liter víz vagy tea – ez az minimum. Ha nem figyelsz oda erre, akkor a folyadékhiány következtében sűrűbb lesz a véred, így romlik a szervek tápanyagellátása, azaz fáradtabb is leszel. A megfelelő folyadékpótlással azonban könnyedén tehetsz ez ellen.

4. tipp: Sport
A rendszeres testmozgás akkor is fontos, ha nem a kockás has a célod. A sportnak kiemelt szerepe van abban, hogy egészéges és fitt maradj. Menj el futni, biciklizni, válassz magadnak egy csoportos órát, amire szívesen jársz, vagy egyszerűen iktass be a mindennapjaidba egy hosszabb sétát. A mozgásnak köszönhetően felpörgeted az szervezeted. Ha pedig mindezt még világosban is teszed, melatonint is lebontasz, így jelezve az idegrendszerednek, hogy ébredjen fel.

5. tipp: Kényeztetés
Természetesen a tested és a lelked kényeztetéséről se feledkezz meg. Egy forró habfürdő után garantáltan úgy érzed majd magad, mint akit kicseréltek. Számos olyan szépségápolási termék kapható már, ami kifejezetten abban segít, hogy kiegyenlítsék a bőr színtónusát, enyhítsék az elszíneződéseket, és csökkentsék a fáradtság látható jeleit. Utóbbi hatásukat a készítményekben található C-vitaminnak köszönhetik. Ha pedig egy arcmaszkot használsz ebből a célból, két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen abban a 15 percben, amíg a maszk táplálja az arcbőröd, el tudsz nyújtózni a kanapén, ki tudsz kapcsolódni és egy picit feltöltődhetsz. Egy ilyen arcmaszkot akár hetente háromszor is használhatsz, így minden másnap lesz egy jó okod, hogy egy picit megállj.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. december 18-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható HADA LABO ajándék!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 


EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- J-P. Henriett, Dombóvár
- H. Orsolya, Gyöngyöstarján
- F. Anita, Siófok
- B. Mónika, Budapest
- I. Fanni, Csongrád


 

Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.