Active Beauty
 Az ideális arcápolási rutin uraknak

4 lépésben a szép férfi bőrért

Az ideális arcápolási rutin uraknak

Krémek, peelingek, pórustisztítók és maszkok – a választék óriási. De vajon mire van ténylegesen szüksége egy férfi arcbőrnek? Nézzük, milyen lépéseket kell beépítened a mindennapi arcápolási rutinodba, hogy egészséges és szép legyen a bőröd.

1. Alapos arctisztítás
Napközben rengeteg környezeti hatás – por, hideg, meleg, szmog – éri a bőrt, emellett faggyú is termelődik, és még izzadsz is, azaz estére tele van szennyeződéssel. Ezért a nap végén mindenféleképp időt kell kerítened egy alapos arctisztításra. Ha ezt nem teszed meg, akkor nemcsak csúnya lesz a bőröd, de a később felkent hatóanyagok sem tudnak olyan mértékben beszívnodni. A tisztítás során arra figyelj, hogy az alkalmazott termékek ne legyen agresszívak, ne tartalmazzanak nem természetes anyagokat, példuál mikroműanyagot. Ezek ugyanis inkább leterhelik a bőrt, mintsem ápolják azt.
Remek összetevők az alábbiak:
  • Rozmaring: védi a bőrt az UV-sugárzástól
  • Aloe vera: gyulladáscsökkentő, hidratáló
  • Kender: nyugtató és gyulladáscsökkentő, amely hidratál, és lassítja az öregedési folyamatot
2. Hidratálás
Minden bőrtípusnak másra van szüksége, ezért nagyon fontos, hogy először kiderítsd, hogy a tiéd egyáltalán milyen. Alapvetően négyféle bőrtípust különböztetünk meg: normál, száraz, zsíros és kombinált. A bőr egy élő szerv, ami mindig változik, így nyáron másfajta ápolótermékekre van szüksége, mint télen. Tavasszal és nyáron a hőség, az izzadság és a UV-sugarak miatt szárad ki, míg télen a hideg és a száraz fűtési levegő miatt.
Ha zsíros és mitesszeres a bőröd, akkor egy zselé állagú hidratáló bizonyul jó választásnak, így nemcsak nedvességgel látod el, hanem a környezeti hatásoktól is véded. Ideális összetevők ehhez az aloe vera és az argánolaj.

3. Arckrém
Napszaktól függően válaszd ki a számodra ideális terméket, tehát napközben egy nappali krémet használj, míg este egy éjszakait. Előbbi ideális esetben már fényvédelemmel is el van látva. Az összetevőket tekintve az argán- és ricinusolaj, illetve az aloe vera bizonyulnak jónak. Az argánolaj főleg a száraz és érzékeny bőrű férfiaknak ajánlott, a ricinusolaj pedig bármilyen bőrtípusra jó.

4. Szemkörnyékápoló
Arcod ezen területéről sem feledkezhetsz meg, de tény, hogy egyeseknek nagyobb figyelmet kell erre szentelniük, mint másoknak. A szemek körül rendkívül vékony és érzékeny a bőr, így ide másfajta krémeket ajánlott használnod. Amire mindenképp figyelj: az adott terméket óvatosan ütögesd bele a bőrödbe, ne pedig elkend. Belülről haladj kifelé, így még a nyirokáramlást is serkented, amitől csökkennek a szem alatti karikák és duzzanatok. A választott termékek olyan hatóanyagokat tartalmazzanak, mint az arckrém vagy a hidratáló zselé. Ha pedig a bőr öregedésének a lassítása a célod, akkor olyan készítmény mellett dönts, amiben van algakivonat és kenderolaj.