Active Beauty
Vízálló smink a strandra: így marad a helyén egész nap

Summer time

Vízálló smink a strandra: így marad a helyén egész nap

Sokan többek között azért örülnek a nyaralásnak, mert végre smink nélkül szaladgálhatnak, és otthon is hagyják a sminkes táskájukat. Aki viszont a vízparton is szívesen visel make-upot, annak az alábbi vízálló termékeket ajánlott beraknia a neszeszerébe.
 

Így sminkelj, ha strandra készülsz

Fontos, hogy a sminked elkészítéséhez használt összes termék vízálló legyen. Különben egész nap arra fogsz figyelni, nehogy vizes legyél, ami beárnyékolja a strandolás örömét. A legfontosabb bőrápoló- és védőtermék a fényvédőkrém. Tehát elsőként mindig ebből vigyél fel bőségesen a bőrödre!
 

Szép bőr

Még ha sokszor terhesnek is érezzük, a fényvédőtermékkel való bekrémezés a strandos sminkrutin egyik legfontosabb lépése. Enélkül károsodik és idő előtt ráncossá válik a bőrünk. Manapság már léteznek kifejezetten arcbőrre kifejlesztett naptejek, amik olajmentesek és mattítanak. A tűző napon való barnuláshoz pedig mindig 50-es faktorszámú terméket használj.
 

Ápolt ajkak

Strandra nem ajánljuk az ajkaidat kirúzsozni, mindegy, hogy matt vagy fényes ajakrúzsról van szó. Viszont a színezett ajakfények (amik nem ragadnak) vagy ajakápolók praktikusak, és szép csillogást biztosítanak. Ezek nem kopnak le csúnyán a nap folyamán, és nedvességgel látják el az ajkak érzékeny bőrét.
 

Vízálló szemöldökök

A szemöldökápoló termékekből is vízállót válassz, ha strandolás a program. A viaszalapú termékek a legjobbak ebben a kategóriában.  El a kezekkel a filcstiftektől, mert ezek különösen könnyen elkenődnek. Egy jó szemöldökzselé gondoskodik arról, hogy a szálacskák egész nap a kívánt irányba álljanak. Jó pár merülésen túl is.
 

Igéző szemek

Egy vízálló primer sok szemhéjpúdert képes vízállóvá tenni. Hozzá egy klasszikus vízálló szempillaspirált tanácsos választani. Aki ragaszkodik a tusvonalhoz, az a cicaszemeket vízálló szemhéjtussal húzza meg.
 

A helyes sminklemosás

A vízálló sminket rendkívül fontos a megfelelő lemosókkal eltávolítani, mert sok sminktermék viaszt tartalmaz. A viasz eltömíti a pórusokat, valamint a naptej, a sós és klóros víz is irritálhatja a bőrt. Esténként lefekvés előtt nyugtató tisztítótejjel tisztítsd meg az arcod.

A tippünk:
Az esti partira még egy kevés arany highlightert is felvihetsz az arccsontjaidra. Ez ragyogóvá teszi a napbarnított bőrt.