Active Beauty
Virágos focaccia – így kerül a kert a kenyérre
Szöveg:
olvasási idő: min
Kivirágzott

Virágos focaccia – így kerül a kert a kenyérre

Nyáron fantáziára van szükségünk, hogy lenyűgözzük a vendégeket a nyári partikon. Virágos focacciankkal közvetlenül a kenyérre varázsolhatjuk a virágosrétet. Természetesen szezonális nyári zöldségekkel.
Szeretnél valami különlegeset készíteni nyáron a vendégeidnek, amely vegetáriánusok számára is megfelelő? Virágos focacciánk egyszerre kényezteti az ízlelőbimbóinkat és a szemünket. Köztudott, hogy a szemünkkel is eszünk. A virágos focacciat tálalhatod melegen, vagy elkészítheted már előző nap is. A focaccia kenyér tökéletes grillezéshez vagy mártogatóshoz is. De akár magunkkal is vihetjük egy nyári piknikhez vagy a tóhoz. Megfelelő tárolás mellett a kerti-focaccia akár több napig is eltartható.

Az elkészítése könnyű: a focaccia-virágos réthez egy focaccia alaptésztára, egy kis türelemre és friss nyári zöldségekre lesz szükséged – lehetőleg egyenesen a kertből vagy a biopiacról. A zöldségekből és fűszernövényekből megálmodott virágosrét megalkotásánál a kreativitásodnak semmi sem szabhat határt.

Virágos focaccia recept

Hozzávalók
Az alaptésztához
500 gramm dmBio búzaliszt 405
7g dmBio sütőélesztő
350 ml langyos víz
1 csipet só
1 teáskanál cukor
1 ek. dmBio olívaolaj
A tetejére:
friss zöldségek (paprika, paradicsom, hagyma, gomba, fokhagyma stb.) és zöldfűszerek ízlés szerint (pl. snidling, olasz zöldfűszerkeverék)

Elkészítés

  1. Keverd el egy tálban a búzalisztet, a sütőélesztőt, egy csipet sót és egy teáskanál cukrot.
  2. Tegyél hozzá 350 ml langyos vizet és 1 evőkanál olívaolajat.
  3. Gyúrd át alaposan a tésztát.
  4. Ezután vegyél elő egy tepsit, béleld ki sütőpapírral. Ízlés szerint bekenheted olívaolajjal.
  5. Nyújtsd ki a tésztát egy sodrófával, és tedd a tepsire
  6. Hagyd kelni a tésztát meleg helyen 1 órán át.
  7. Ezalatt készítsd elő a zöldségeket. Ehhez mosd meg a zöldségeket, és vágd megfelelő nagyságú darabokra azokat.
  8. Egy óra elteltével kidíszítheted a tésztát a zöldségekkel és a fűszernövényekkel.
  9. Sütsd 20 percig 210 fokon, középső sütőálláson.
Egy kis történelem…
Tudtad, hogy a focaccia már az ókorban is létezett, és eredetileg Rómában kínálták az isteneknek? A kifejezés a latin „focus” szóból ered, amely tűzhelyet, sütőt vagy kandallót jelent. A focaccia kifejezés arra utal, hogy a kenyeret közvetlenül a hamuban sütötték.
Mindegy, hogy emlékként vagy akár a következő olaszországi nyaralás előtt – egyszerűen próbáld ki virágfocaccia receptünket!
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.