Active Beauty
Very peri smink: így készül a lila smink

Trendszín

Very peri smink: így készül a lila smink

A very peri névre hallgató trendszín, ami a kék és a lila egy keveréke, még a kísérletezőkedvű sminkelők számára is némileg hajmeresztőnek tűnhet elsőre. Adunk néhány tippet ahhoz, hogy miként dobhatod fel egyszerűen és stílusosan a megjelenésedet ezzel az izgalmas színnel:

Very peri: miért érdemes viselned a lila trendszínt?

A Pantone nem véletlenül a very perit választotta 2022 hivatalos színévé. Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute üzletvezetője és Laurie Pressman, a Pantone Color Institue alelnöke szerint ez a szín az innováció és friss kezdet üzenetét hordozza magában, jelenléte pedig a találékonyságot és a kreativitást ösztönzi. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy hányféle módon viselheted ezt a különleges színárnyalatot.
 

Ragyogj lilában

Aki alapvetően szívesen sminkel nude árnyalatokkal, az a very peri lookot is szeretni fogja. Az egyébként egyszerű és letisztult smink ezzel a hangsúlyos lilával megfűszerezve látványos összhatást eredményez. A legjobb kombinációk:
  1. A very peri árnyalatú tusvonal ragyogóvá teszi a szemeket: a lila szemhéjtus a kék és a zöld szemekhez passzol különösen jól, viszont alapvetően mindenkinek jól áll. A lila cicaszemsmink vagány és különleges, viszont nem túl feltűnő, így az irodában is viselhető.
  2. Lila ajakrúzs a partiéjszakára: a magassarkú cipő és a fekete top párosának tökéletes kiegészítője a lila ajakrúzs. Aki egész éjszaka tökéletes ajkakra vágyik, annak egy csókálló folyékony rúzzsal tanácsos elkészítenie az ajaksminkjét.  
  3. Csupalila füstös szemek: aki a füstös szemeket általában barna árnyalatokból szereti megsminkelni, annak feltétlenül ki kell próbálnia a very peri smokey eyes sminket is. Ebben az esetben a mélyítővonalat meleg sötétbarna helyett hűvös sötétszürke festékkel hangsúlyozd.
 
Tippünk:
Ha a smink helyett inkább körömlakkal kísérleteznél, akkor egy trendi veri pery grádiens manikűrt is kipróbálhatsz. Lakkozd ki a körmeidet öt különböző lilaárnyalattal – a világostól a sötét felé haladva –, és fedőlakkal tedd tartóssá a végeredményt.