Active Beauty
Ragyogj az ünnepek után is

Parti utáni bőrápolás

Ragyogj az ünnepek után is

Adventkor az egyik karácsonyi buli követi a másikat. A bőrünk számára azonban sokszor kevésbé örömteli ez az időszak, mert a sok smink, az egészségtelen ételek és a kevés alvás igencsak igénybe veszik. A következmény: pattanások és fakó bőr. Adunk néhány tippet a megelőzéshez.
 
Oh, imádjuk a karácsonyt! Főleg akkor, ha a sok ünneplés nem teszi tönkre a bőrünket. Sötét szem alatti karikák, fakó arcbőr – a karácsonyi buli másnapjának reggelén sokszor meghökkentő látvány fogad minket a tükörben.

A legjobb parti utáni SOS bőrápolótippek:

1. A megelőzés fél siker

A legjobb, ha már a buli előtt feltöltöd a bőröd nedvességgel. Kitűnő sminkalap a C-vitaminos nappali ápolókrém. Fixáld a sminkedet egy spray-vel, ami amellett, hogy tartóssá teszi azt, ápolja is a bőröd. Pozitív mellékhatás: a parti smink hidratált bőrön még sugárzóbbnak hat.
 

2. Hidratálás belsőleg

Igen, úgy tűnik, a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás mindenre megoldás. A partit követő napon, de már a bulin is újra és újra nyúlj a vizes pohár után, mert a víz segít a szervezetednek a káros anyagok kiválasztásában. És ne felejtsd el: még lefekvés előtt igyál meg egy pohár vizet – csodát fog tenni!
 

3. Le a partisminkkel

A sminklemosást akkor se blicceld el, ha csak hajnalban keveredsz haza. Viszont mivel nem valószínű, hogy lesz kedved a több fázisból álló, hosszadalmas művelet elvégzéséhez, használj hozzá egyszerűen micellás vizet – ez gyorsan és alaposan tisztít.
 

4. Frissítő zuhany

A vérkeringésed lendületbe hozásához végy egy néhány perces váltózuhanyt. A jéghideg víz újra színt varázsol az arcodra. Eközben finoman ütögesd az arcbőrödet – varázserővel bír!
 

5. Nedvesség, nedvesség, nedvesség!

A partit követő reggelen a bőr szomjazik. Hialuronsavas szérumokkal és pakolásokkal hidratálhatod, „kipárnázhatod” és felfrissítheted őt. A szérumos táplálás után koncentrálj a szem körüli karikákra: ezen terület ápolására ideálisak a zselés textúrájú ápolószerek, mert hűsítően hatnak, és csökkentik a duzzanatot. Az arcod bekrémezéséheza azonban nyugodtan válassz egy kicsit gazdagabb, tápláló összetevőket – vitaminokat, olajokat vagy hialuronsavat – tartalmazó terméket.
 

6. Smink másnapra

Mivel a bőrödnek legelőször is ki kell pihennie az esti igénybevételt, a legjobb lenne, ha másnap egyáltalán nem sminkelnéd magad. Ha a következő napon fontos megbeszélésed lesz, vagy más okból kifolyólag nem tudsz lemondani a sminkről, akkor alkalmazd a következő trükköket:
 
  • A színezett hidratálókrémek elfedik a pirosságot, és élettel telibb hatásúvá teszik az arcbőrt anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat.
  • Egy leheletnyi pirosító az arccsontokon üde hatást kelt.
  • Korrektorral elfedheted a legcsúnyább szem alatti karikákat, a fehér szemceruza pedig kinyitja a tekintetet.
  • A kiszáradt, igénybebevett ajkak ápolására alkalmasak a mentolt tartalmazó ajakápolók, amik élettel telivé is teszik őket. Vagy használj visszafogott (akár átlátszó) szájfényt, ami amellett, hogy csinossá teszi, még ápolja is az ajkaidat.