Active Beauty
Hólyagtapasz: Hidrokolloiddal a pattanások ellen

Tényleg segít a hájp?

Hólyagtapasz: Hidrokolloiddal a pattanások ellen

Mennyire hatásos a legújabb pattanások elleni csodaszer? A hólyagtapaszok valóban egy szempillantás alatt eltüntetik a pattanásokat? Közelebbről is megnéztük magunknak a TikTok-hájpot.
 
Általában akkor nyúlunk a ragtapaszos doboz után, amikor a legújabb cipőnk alaposan elbánt a lábunkkal. A TikTok közösség azonban kitalálta, hogy a hidrokolloid tapasz a pattanások eltüntetésében is segít. Tényleg így van ez?
 

Hogy hat a hidrokolloid tapasz?

A tapaszon lévő erősen nedvszívó hatású hidrofil zseléréteg egyrészről felszívja a sebváladékot, másrészről a sebgyógyuláshoz ideális nedves környezetet tart fenn, elősegítve annak gyors lefolyását és megelőzve a hegesedést. 
 

Hogy segít a tapasz a pattanások kezelésében?

Betartja tehát a szépségtrend az ígéretét? A hidrokolloid tapaszok sebgyógyító koncepciója ténylegesen gyógyítja a pattanásokat is. Kiszívja a mitesszerből a gennyt és az olajat, és védi a bőrt az újrafertőződéstől.
 

Így használd a tapaszt pattanás kezelésére

Mielőtt egy hidrokolloid tapaszt ragasztanál a pattanásra, alaposan tisztítsd meg a bőröd, nehogy a rajta lévő baktériumokat és olajokat a bőrödbe zárd, és tovább ronts a helyzeten. Ezt követően vágd a tapaszt megfelelő méretűre. A tapaszban lévő aktív zselé kiszívja a bőrből a nedvességet, azért azt csak pontszerűen, kizárólag a pattanásra szabad helyezni.

 

Mikor használj hidrokolloid tapaszt?

A tapasz leginkább aktív gyulladás kezelésére alkalmas. A kis mitesszerekre vagy eltömődésekre nincs sok értelme rátapasztani. Ügyelj arra, hogy a tapasz jól rátapadjon a bőrödre, hogy véletlenül se kerülhessen szennyeződés a sebre. Így a tapaszt két-három napig is rajta hagyhatod az érintett területen.
Fontos figyelmeztetés: a tapasz csak helyileg, egy-egy pattanásra ragasztva alkalmazható, és használata nem helyettesíti az akne kezelést.