Active Beauty
Divatos kék szemsmink

Kékszemű

Divatos kék szemsmink

A 90-es évekbeli kék szemsmink nagy visszatérését ünnepli, és csodásan passzol a télies öltözékekhez. A kék szemhéjpúder a megfelelő alappal és némi csillámmal kombinálva rendkívül elegáns összhatást eredményez, és partisminknek se utolsó.

Kék szemsmink:

Így viseld
Mivel ennél a looknál a szemek kerülnek a középpontba, a smink többi részét ajánlott visszafogottan megalkotni. Az egyenletes bőralapról egy BB- vagy egy CC-krém gondoskodik. Kontúrozd az ajkaidat egy a szád színével megegyező árnyalatú ajakkontúr ceruzával, majd rúzsozd ki. Egy nude szájfénnyel csillogóvá és optikailag teltebbé teheted az ajkaidat. A szemöldöködet húzd át egy szemöldökstifttel, és egy átlátszó szemöldökzselével fésüld formára.

Jégkirálynő partismink – így készül lépésről lépésre

Hogy minél tartósabb legyen a smink, primerrel alapozd a szemhéjaidat, és hagyd rajtuk megszáradni. A primernek köszönhetően a szemhéjpúder kékje még szebben tündökölhet. Ezt követően vigyél fel világoskék szemhéjpúdert a mozgó szemhéjaidra és a szemöldökeid alá, és jól satírozd el. Egy matt sötétkék szemhéjpúderrel hangsúlyozd a mélyítővonalat, és a szemek külső sarkaiba is vigyél fel belőle. Ezt követően egy sötétkék szemceruzával vagy szemhéjtussal rajzold meg a cicaszemeket. A tusvonal az alsó szempillák alatt is fusson végig, és a belső szemzugba is kanyarodjon be. Vigyél fel csillám primert a mozgó szemhéjakra, majd pedig tapassz fel rájuk a csillámszemcséket az ujjaddal, és hagyd rajtuk megszáradni. Ezt követően a szempilláidat sötétkék szempillaspirállal erősen fesd ki. A még nedves szempillavégekre egy szemhéjpúderecsettel szórj még egy kevés csillámot. Utolsó lépésként ezüst highlighterrel hangsúlyozd a szemöldökíveket. A tartósságról egy fixáló spray gondoskodik.

Melyik szemszínhez melyik kék szemhéjfesték illik?

A kékszeműek számára az akvamarin a legjobb választás. A zöldszeműeknek a királykék áll különösen jól. A barna szemeket kobalt- és/vagy éjkékkel ajánlott hangsúlyozni.