Active Beauty
Az élet napos oldala

A nyár slágersminkjei

Az élet napos oldala

Sárga szemek
Ez a szín még esős időben is napos hangulatot varázsol a lelkünkbe. A 2021-es év Pantoneszíne, az illuminating egy világos és vidám sárga, amely szívmelengető optimizmust sugároz. Ez a smink minden árnyalatban variálható – a bársonyvirágszíntől a citromsárgáig –, ugyanakkor idén nyáron matt verzióban szerez magának határozottan sok rajongót.

Így készül:
A szemsminkek elkészítése előtt gondoskodni kell a megfelelő alapról. Ezért elsőként egy szemhéjalapozó vagy primer kerül a szemhéjra. A lehető legprecízebb hatásért a sárga szemhéjpúdert lapos ecsettel vigyük fel. Mindegy, hogy krémes vagy por állagú: az igazán ragyogó eredményhez legalább két réteg festékre lesz szükség. Az alsó szemhéjat hagyjuk ki, az maradjon természetes. A festéket a belső szemzugból indulva a szem külső sarka irányába haladva vigyük fel, fusson azon túl, és végződjön cicaszem formában. Korrektorba mártott fültisztító pálcikával a peremvonalakat gondosan korrigáljuk. A sárga rész felső peremére húzzunk szürke szemhéjtussal egy vékony vonalat.

TIPP: Hogy a festékpigmentek még jobban tapadjanak, a sárga szemhéjfesték alá vigyünk fel egy nude szemhéjpúdert. A csillogó változathoz egy kevés szemhéjfényt vagy arcfényt szintetikus ecsettel, ütögető mozdulatokkal vigyünk fel a szemhéjra. A mélyítővonalat hagyjuk ki, és ne használjunk hozzá szájfényt – túlságosan ragad!
 
A 90-es évek ajkai
Üdvözlet az 1990-es évekből! Világos ajkak sötét kontúrral – ki ne emlékezne rá? Idén nyáron a retró stílust új formában és új színekkel megint megkreálhatjuk, és közben nosztalgiázhatunk egy kicsit. Garantált a jókedv és a magabiztos fellépés!

Így készül:
Egy ajakpeelinggel radírozzuk le a szánkról az elhalt hámdarabkákat, így készítjük elő az ajkainkat. Nyár elején különösen fontos, hogy ezt követően balzsam és fényvédő kerüljön rájuk, különben érzékeny bőre gyorsan kiszárad, érdessé válik, és még le is éghet. Ehhez a sminkhez az ajkak nude vagy lágy rozé alapszínt kapnak. Ajakkontúrból válasszunk két árnyalattal sötétebbet, és rajzoljuk át vele az ajkak körvonalát. Minél sötétebb a kiválasztott szín, annál nagyobb lesz a kontraszt. Utolsó lépésként vigyünk fel az ujjunkkal egy kevés szájfényt a világos ajakrészre a teltebb hatásért.

TIPP: Mivel ennél a sminknél az ajkak állnak a fókuszban, ajánlott a szempillákat teljesen natúran hagyni. Egy átlátszó szempillaspirállal gyengéden ápolhatjuk és formára igazíthatjuk őket.
 
Naplemente szemek
A narancs és barack árnyalatú sminkek a tavasz és a nyár decens kísérői. Legyen szó finom arcpírról vagy látványos körmökről: idén nyáron ragyogni szeretnének a színek! A meleg és erőteljes árnyalatok a szemhéjakon vagy szemkontúrként – különleges hatást keltve – csak úgy vonzzák a tekinteteket!

Így készül:
Itt is egy szemhéjalapozóval vagy egy primerrel készítsünk alapot a szemhéjfestéknek. Ezt követően a szemhéjpúdert egy ecsettel vagy az ujjunkkal vigyük fel a szemüreg felső pereméig, s közben a felesleges festéket újra és újra söpörjük le az ecsettel. A széleket kifelé haladva satírozzuk el, hogy puha átmenet keletkezzen. A szem alsó fele maradjon teljesen természetes. Ehhez a stílushoz csodásan illik egy nedves hatású frizura oldalválasztékkal. Az egyenesre fésült hajat tűrjük a fülek mögé.

TIPP: Visszafogottabban ragyog a narancssárga, ha csak a szemkontúr színeként használjuk. Ezt a színben passzoló ajakceruzánkkal is megalkothatjuk – minél krémesebb, annál jobb. A hibákat egy fültisztító pálcika segítségével könynyedén korrigálhatjuk.
 
Pasztell tusvonal
Egy kis színt? Igen, kérek! Ha lehet, monokróm harmóniában. Ehhez a látványos sminkhez a szolidat az erőteljessel kombináljuk: a pasztell szemhéjtust élénk színű körmökkel párosítjuk. Fontos: Mindig ugyanabból a színcsaládból válasszunk árnyalatot!

Így készül:
A stílus középpontjában a szemrevaló körmök állnak. A körmöket reszeljük enyhén oválisra, és maradhatnak hosszúak. Az erőteljes pink vagy hibiszkusz árnyalat ragyogóvá és csillogóvá teszi őket. Ne feledkezzünk meg az alapozó és a fedő körömlakkrétegről sem! A vele harmonizáló szemsmink decens, de művészi. Egy pasztellrozé vagy nude szemhéjtussal rajzoljuk át a szem ívét a felső szempillák tövében. Plusz a szem felső peremére,
a mélyítővonal fölé is húzzunk egy íves tusvonalat, és cicaszem formában meghosszabbítva futtassuk egymásba a kettőt.

TIPP: Ennél a stílusnál az ajkak teljesen természetesek maradhatnak. Egy kevés átlátszó szájfény vagy csillámos ajakápoló varázslatos összhatást eredményez, és hangsúlyozza az ajkak természetes színét. Tegyünk egy kevés highlightert az arccsontokra. A végeredmény: az arcbőr tündérszerű eleganciát sugároz.
 
Barack pirosító
Egy erőteljes smink azokra a napokra, amikor lehet egy kicsit több. A pirosító a főszereplő, a smink többi része természetes marad.

Így készül:
Vigyük fel a pirosítót egy ecset segítségével az arccsontokra és azok alá. A kívánt színintenzitás elérése érdekében többször is ismételjük meg ezt! A különleges formához a széleket ne ecsettel puhítsuk fel, hanem kozmetikai kendővel vagy papírszalvétával töröljük egyenesre. Így egy bátor és kifejező, az 1980-as éveket idéző forma keletkezik majd. A hajat fogjuk össze hátul, csavarjuk hosszú copfba, majd tekerjük fel kontyba, és a fej hátsó részén rögzítsük hajtűkkel.

TIPP: A púderpirosítót egy ecsettel vigyük fel, a krém állagút az ujjainkkal körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el. Az olajos bőr pirosítására alkalmasabb a por állagú, a száraz bőrére pedig a krémes állagú termék. A stift formájú pirosító kemény és krémes, közvetlenül a bőrre kell felvinni, majd az ujjainkkal szétdörzsölni. Ha nincs kéznél pirosító, ajakrúzst is használhatunk helyette. Különösen praktikus, ha az arcpírnak harmonizálnia kell a száj színével. Ha rúzst használunk, ügyeljünk arra, hogy mindig belülről kifelé, a halántékok irányába haladva dolgozzunk vele!
 
Pink ajkak
Az ajkakon különösen szeretnek csábítani a dekoratív színek. Mindegy, hogy matt vagy fényes hatásról, korall, narancs, pink vagy világosvörös árnyalatról van szó, idén nyáron bátran tündökölhetnek a középpontban. És ne spóroljunk a festékkel!

Így készül:
Vigyünk fel egy ecsettel átlátszó vagy teljes ajakprimert az ajkakra. Ez a termék ápoló tulajdonságai mellett feltölti az apró ráncocskákat, és tartósabbá teszi az ajakrúzst. Az ajkak ezáltal teltebbnek hatnak. A kontúrt rajzoljuk át egy pink kontúrceruzával, majd pedig fessük ki az ajakrúzzsal. A nyári átalakulás egy laza, nedves hatású frizurával lesz tökéletes. Ehhez a hajat zselével vagy nedves pomádéval fésüljük hátra.

TIPP: Az erőteljes ajkak harmonikus ellensúlyozásaként hangsúlyozzuk a szemöldökünket. Egy szemöldökceruzával adhatunk neki egy kis pluszvolument, és egy kefécskével fésüljük felfelé a szálakat.