Active Beauty
Arcfestés egyszerűen

Videós segédlet

Arcfestés egyszerűen

A farsang a kis emberek számára nagy dolog – főleg akkor, ha egy csodás jelmezzel és sminkkel egy másik lénnyé változhatnak. Az alábbiakban tippeket adunk két különösen aranyos klasszikus, az őzike és a tigris smink elkészítéséhez.
 

Arcfestés: egyszerű tippek és trükkök

Unikornis, kalóz, jégkirálynő vagy pókember: a farsangi időszak az arcfestés főszezonja. De a szülinapi zsúrokon, óvodai eseményeken vagy halloweenkor is szeretik a gyerekek, ha kimaszkírozzák őket. Megnyugtatásul a szülők számára: nem kell profinak lennünk ahhoz, hogy a gyermek arcára rápingáljuk a kedvenc motívumát. Adunk néhány hasznos tippet, amikkel garantáltan siker fogja koronázni az erőfeszítéseidet. Ha pedig a gyermeked még nem döntötte el, hogy milyen lény bőrébe bújna farsangkor, akkor megmutatjuk neked, hogy sminkelheted őt őzikévé vagy tigrissé.
 

Mire ügyeljünk a gyermek arcfestésnél?

 • A gyermekek bőre vékonyabb és érzékenyebb a felnőttekénél. Mivel néhány festékösszetevő irritációt és allergiát válthat ki náluk, a farsangi sminkeket először a kicsi karjának egy kis részén ajánlott tesztelni. Ha viszket vagy bedagad tőle a gyermek bőre, akkor sajnos stratégiát kell váltanunk, és esetleg anya szemceruzájával és ajakrúzsával próbálkozni, vagy maszkot adni a gyermekre.
 • A tavalyról megmaradt festékeket mindenképpen alaposan meg kell vizsgálni: dobd ki őket, ha már kicsapódott belőlük az olaj vagy a víz. Vigyázz a tubusos termékekkel: a baktériumok melegágyai.
 • Ha a gyermek bőrét csípi a festék, akkor egy arckrémmel és egy puha kendővel könnyedén eltávolíthatod róla. A legjobb, ha még vízzel és kímélő szappannal is átmosod az érintett bőrfelületet.
 

Mire lesz szükségünk az arcfestéshez?

 
 1. Minőségi arcfestékekre (lásd lejjebb)
 2. Különböző méretű ecsetekre
 3. 1-2 kicsi szivacsra
 4. Nedvestörlőkendőre
 5. Vizes tálkára az ecsetmosáshoz
 6. Hajpántra
 

A legjobb termékek arcfestéshez

 
 • Bőrbarát sminkceruzák
  „Nature for Fun”, minősített nyersanyagokból, a Jofrika márkától
 • Klasszikus színházi sminkek különböző színekben a Jofrika márkától
 • Víz-sminkpaletta
  „Nature for Fun” bőrbarát, természetes festékek a Jofrika márkától
 •  
Tippek a festék felviteléhez

Mielőtt nekiállsz: az elkenődést megelőzendő először add rá a gyermekedre a jelmezét, aztán már kezdheted is a munkát. A legjobb, ha először a világos, majd pedig a sötétebb árnyalatokat viszed fel. Két színárnyalat között szép átmenetet egy benedvesített szivacsocskával alkothatsz – különösen harmonikus lesz az összhatás, ha ugyanazon színcsaládba tartozó árnyalatokat dolgozol össze. Ezenkívül a minőségi arcfestékekből általában további színek is jól keverhetők, fehérrel elegyítve pedig lágy pasztellszíneket varázsolhatsz belőlük. Ha megszáradt az alap, következik a finom munka: az a legjobb, ha a vonalakat egyetlen vonással húzod meg. A részletek kidolgozásához használj ecsetet. A kis hibákat egy nedves törlőkendővel könnyedén korrigálhatod.
 

Mosd le alaposan

Biztosan nagyon élvezte a kicsi, hogy egy őzike vagy egy tigris bőrébe bújhatott néhány órára – viszont a buli után rendkívül fontos alaposan megtisztítani az arcát, hogy elkerüljük az esetleges bőrirritációt. A legegyszerűbben nedves törlőkendővel vagy meleg vízzel, mosdókoronggal és egy kevés arclemosóval távolíthatjuk el róla.