Active Beauty
A tökéletes szemöldök nyomában

Szemöldökceruzák a dm-től: Találd meg a megfelelőt!

A tökéletes szemöldök nyomában

Egy ceruza vagy vízálló vagy nem – és olyan érzésünk van, mintha ezer különböző kivitelben lenne kapható. A dm üzleteiben igazi kihívás megtalálni a megfelelő szemöldökceruzát. De már jön is a segítség!
 

Kiszedem, formázom, színezem. Ennyi, ilyen egyszerű? Sajnos nem! „A szemöldökszépítés egy külön művészet. Rendkívül fontos, mert szép keretet csak a megfelelően formázott szálak adnak a szemeknek” – mondja Claudia Haas, a dm minőségtrénere. A stylistok sokáig tanulják a szemöldök szemöldökceruzával való megformázásának technikáját.

De semmi pánik: a megfelelő szemöldökceruzával a szemöldöködet optimálisan hangsúlyozhatod, és egy szempillantás alatt eltüntetheted vele a benne lévő kis hézagokat. A dm-nél hatalmas választék vár: különbözőféle hegyek, különböző konzisztenciák és sok különböző színárnyalat. Vajon melyik szemöldökstift a legmegfelelőbb neked? Segítünk eligazodni a szemöldökceruza-dzsungelben.

Melyik szemöldökceruza a legjobb?

A kérdések kérdése! Erre sajnos nincs egyértelmű válasz. „Szánjunk rá az időt, és próbáljunk ki különböző ceruzákat. És figyeljük meg, melyik tetszik nekünk a legjobban! Melyik konzisztenciát kedveljük? Melyik ceruzát hogyan kell használni? Milyen eredményt szeretnénk elérni?” – tanácsolja a dm minőségtrénere.

De ne kezdj el azonnal vadul kísérletezgetni: nyújtunk a döntéshez egy kis segítséget, bemutatjuk a dm-ben kapható különböző szemöldökstifteket, ismertetjük azok előnyeit és hátrányait.
 

4 szemöldökceruza-típus a dm-nél: Tudnivalók a használatukról

1. típus: Hagyományos szemöldökceruzák

Előnyeik: a ceruzaheggyel nagyon precízen lehet dolgozni, alkalmas az egyes szálak megrajzolására. Ezenkívül kiadós és sokáig használható. A ceruzával hangsúlyozott szemöldökök természetesebb hatásúak, mint a folyékony stiftekkel sminkeltek. A szemöldökceruzák végén vagy kupakján általában egy kefécske is található – ez a szemöldökformázás elengedhetetlen eszköze.

Hátrányaik: Tompa heggyel nem lehet precízen dolgozni – ezért fontos, hogy mindig legyen kéznél egy kozmetikai hegyező. A szemöldökceruzák sok esetben nem vízállók, és emiatt nem is olyan tartósak, mint a folyékony stiftek.
 

2. típus: „Kitekerhető”, hegyezést nem igénylő szemöldökceruzák

Előnyeik: A kitekerhető szemöldökceruzák általában krémesebb konzisztenciájúak, mint a klasszikus kemény ceruzák. Ezért jobban fednek és intenzívebb eredményt várhatunk tőlük.


Hátrányaik: Ezek a ceruzák hamarabb elfogynak, mint a hagyományos fajtájúak. Ezenkívül óvatosnak kell lennünk a használatnál: ha a ceruzabelet az átfestésnél túlságosan kicsavarjuk, akkor könnyen letörhet.
 

3. típus: Szemöldökstiftek filcheggyel

Előnyeik: A szemöldök formázó filcek általában vízállók, amely tulajdonságuknak elsősorban nyáron vesszük hasznát. A filcheggyel egyes szálacskákat is megrajzolhatunk, ám ha még nem vagyunk elég gyakorlottak a használatában, könnyen természetellenessé válhat a végeredmény.


Hátrányaik: A szemöldökfilcekhez általában nem adnak formázókefécskét. Ezenkívül ezek a stiftek gyakran gyorsan kiszáradnak, és így nem biztos, hogy teljes mértékben fel tudjuk használni őket.
 

4. típus: Szemöldökformázók többágú applikátorral

Előnyeik: erőteljes, mesterkélt hatású szemöldökök, ég veletek! A többágú applikátorral ellátott szemöldökformázó stiftekkel egész egyszerűen varázsolhatunk magunknak népszerű mikroblading (szálazott technikával készült) szemöldököt. A cakkos heggyel többé nem művészet megrajzolni a szálacskákat. Ezek a stiftek általában vízállók és elkenhetetlenek.
 

Hátrányaik: a cakkos applikátor használata nem olyan egyszerű, némi gyakorlat szükségeltetik hozzá. És általában nem jár hozzájuk formázókefe.

Szemöldökceruzák: A megfelelő szín megtalálása

Claudia Haas szépségszakértő szerint a szemöldök színe ízlés kérdése. Határozd meg te magad, hogy mit találsz szépnek! „Próbáljon ki különböző színeket, és kérdezze meg magától: passzol az összképhez? Illik a hajszínemhez?”
 
A minőségtréner ajánlása így hangzik: minél világosabb a haj, annál világosabbnak kell lennie a szemöldöknek is. Így természetesebb és harmonikusabb lesz az összkép.
 
A sötétbarna és a fekete hajszínárnyalatokhoz jól illenek a hamvas színek, a világosbarna hajúak számára pedig a sötétszőke vagy hamvasszőke szemöldökszín a tökéletes választás. A szőkéknek pedig a hamvasszőke szemöldök áll a legjobban.

Szemöldökceruzák: a dm szakértőjének tippjei

 1. Használj testert

  Ha bizonytalan vagy a színben és a konzisztenciában, akkor használd a dm üzleteiben található testereket. A csomagoláson lévő szín gyakran nem egyezik a felvitt termék árnyalatával. Tehát a legjobb, ha egyszerűen kipróbálod a termékeket a dm-ben.

 2. Legyen hegyes

  Ha hagyományos szemöldökceruzát szeretnél használni, akkor fontos, hogy mindig kéznél legyen a hegyező. Tompa hegyű ceruzával nem lehet precízen dolgozni.

 3. Óvatos kezdés

  Kezdetben mindig óvatosan és finoman dolgozz a ceruzával. Hiszen a make-upot intenzívebbé mindig lehet tenni, viszont visszavenni sokkal nehezebb belőle. Bosszantó letörölni a túl sötét sminket – főleg a reggeli rohanásban.

 4. A kötelező kefécske

  A szemöldökformázás elengedhetetlen eszköze a kefe. Jobban eloszlatja a festékpigmenteket, és egy kicsit mindig el is vesz belőlük – így lesz természetes és harmonikus az eredmény. A szemöldökforma a fésülés által válik tökéletessé.

 5. Bőrszínű ceruza

  A kedvenc szemöldökstifted mellett érdemes használnod egy olyat is, ami a bőröd színével megegyezik. Egyszerűen húzd végig a szemöldök alsó peremén, satírozd el és voilá: tökéletes szemöldök és nyitott, éber tekintet. Emellett retusálhatod vele a kinövő félben lévő szálacskákat is, ha nincs időd kiszedni őket.

 6. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni

  Ha profin szeretnél bánni a szemöldökceruzával, akkor sok türelemre és kitartásra lesz szükséged. Tehát: gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Próbálj ki különböző stílusokat és ceruzákat esténként, amikor van magadra időd. Így nyugodt körülmények között kikísérletezheted, hogy mi az, ami neked a legjobban működik.

Tippünk

Keresd meg a dm Online Shopban az új kedvenc szemöldökceruzádat!