Active Beauty
Kezdjük kicsiben! – 4. rész

Legyünk tudatosak a szépségápolásban is

Kezdjük kicsiben! – 4. rész

Mi, nők, szeretjük a szépet, a csillogót, az illatosat, a kényeztetőt. És igen, olykor még a legökotudatosabbaknak is bekerül a kosarába valami, amire igazából nincs is szüksége. Nézzünk körül a fürdőszobánk polcain, a kozmetikumaink között, és térjünk át környezetbarát szépségápolásra.

Válasszuk az ökotudatos márkákat

Manapság egyre több cég törekszik a fenntarthatóságra, és a kutatások, a gyártás során és a csomagolás módjában is figyelembe veszik a környezetvédelmi szempontokat. Nagyon sok kozmetikai vállalat használja a vegyszerek és kemikáliák helyett a természetes, növényi hatóanyagokat, és jellemzően a termékinnováció területén is ebbe az irányba fejlesztenek.

Ha bemegyünk egy drogériába, könnyű dolgunk van, mert az ilyen jellegű termékeket külön polcokon találjuk, de érdemes mindenhol körülnézni és elolvasni a címkét. Ugyanakkor az összetevők mellett fontos, hogy a csomagolásra is figyeljünk oda. Az a jó, ha egy termék újrahasznosított vagy újrahasznosítható csomagolásban van.

KEZDJÜK KICSIBEN! – 3. RÉSZ

Keressük a természeteset

Legyünk tudatos vásárlók, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mit kenünk a bőrünkre. Ráadásul az összetevők tudatos választásával a környezetünkért is sokat tehetünk. Keressük a növényi összetevőket, az ellenőrzött gazdálkodásból származó alapanyagokat, és figyeljünk oda arra is, hogy a termék színezékektől, mesterséges adalékanyagoktól, parabéntól, kőolajszármazékoktól mentes legyen.

Használjunk többfunkciós termékeket

Keressük a többfunkciós termékeket, amelyek több problémára is megoldást nyújtanak. Például használjunk olyan tusfürdőt, ami hajsampon is egyben. Babaápolásnál sok olyan készítmény van, amit több helyzetben is ki tudunk használni, ráadásul nem csak a baba, de a nagyobb gyerekek, sőt még mi is használhatjuk őket, hiszen az érzékeny bababőrre kifejlesztett kozmetikumok nem okoznak irritációt és jellemzően nincs erős illatuk.

Vásároljunk tudatosan dekorsminket

Annak nincs semmi értelme, hogy impulzusvásárlóként betérjünk egy drogériába, és mindent, ami megtetszik, megvegyünk. Legyünk tudatos kozmetikum vásárlók! Ehhez csupán annyira van szükség, hogy bőrünk, hajunk és szemünk színe alapján kicsit utánajárjunk – akár az interneten olvasható információk, akár stílustanácsadó segítségével –, hogy milyen színtípusba tartozunk, és milyen színek, textúrák mutatnak jól rajtunk. Innentől kezdve összeállíthatunk magunknak egy kollekciót a hétköznapokra és egyet különleges alkalmakra.

Föld jövője rajtunk múlik, ezért igyekezzünk az életünk minden területén csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat! Keressünk olyan gyártókat, akik tudatosan törekszenek a fenntarthatóságra, gyűjtsük szelektíven a keletkező hulladékot, és használjunk a környezetet kevésbé terhelő, természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumokat.