Active Beauty
Vegán szusiszendvicsek
Lesedauer: min
Hús nélkül is csupa élvezet

Vegán szusiszendvicsek

A zöldségek kedvelő mind a tíz ujjukat megnyalják majd egy ilyen fenséges, és könnyed fogás után, mely éppolyan tökéletes ebédkor előételnek, mint baráti esték kísérőjének.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 édesburgonya
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1,5 evőkanál szezámolaj
  • 2 tk. rizsecet
  • 1 ek. méz
  • 200 g füstölt tofu
  • 6 nori lap
  • 1 avokádó
  • 50 g csíra (pl. céklacsíra)
  • olívaolaj a sütéshez
  • Sriracha szósz (hot chili szósz)
  • 1 tk. fekete szezámmag a megszóráshoz

A rizshez:

  • 50 g szusirizs
  • 3 ek. rizsecet
  • 2 tk. cukor
  • 1 tk.só

Elkészítés

  1. Öblítsük át többször, bő vízzel a szusirizst, majd csepegtessük le, öntsünk rá 500 ml vizet, forraljuk fel, majd pedig főzzük fedő alatt lassú tűzön 20 percig. Öntsük egy edénybe a rizsecetet, adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd melegítsük addig, amíg a cukor és a só feloldódnak, aztán keverjük hozzá a rizst, és hagyjuk kihűlni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre. Keverjük össze egy tálban a szójaszószt, a szezámolajat, a rizsecetet és a mézet, majd rövid ideig pácoljuk benne az édesburgonya-szeleteket. Végül süssük a burgonyát forró sütőben kb. 20 perc alatt puhára.
  3. Vágjuk fel a füstölt tofut három kb. 1 cm vastag szeletre. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, és süssük benne a tofut pár percig, időközben megfordítva azt.
  4. A szendvicsekhez terítsünk ki 6 folpackdarabot. Helyezzük ezek közepére a 6 nori lapot érdes felükkel felfelé. Vizes kézzel nedvesítsük be a nori lapokat. Mindegyik közepére halmozzunk 2 evőkanál rizst, és a kezünkkel formázzunk belőle egy laposabb kis téglatestet.
  5. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, és vágjuk vékony szeletekre. A csírákat öblítsük le, és itassuk le róluk a vizet. A rizs téglatestekre tegyünk az avokádószeletekből és a csírából, majd öntözzük meg a Sriracha szósszal. Három levélre tegyünk a sült tofuból, a másik háromra pedig a sült édesburgonya szeletekből. Aztán mindegyik tetejére tegyünk még 1-1 kanál rizst, majd hajtsuk egymásra a levelek egymással szemben lévő sarkait úgy, hogy egy zárt csomagocska keletkezzen. Végül szorosan csomagoljuk be a fóliába.
  6. A rizsszendvicseket a tálalás előtt csomagoljuk ki a fóliából, vágjuk félbe egy éles késsel, majd ízlés szerint szórjuk meg egy kevéske szezámmal.

FRITTATA JACKFRUITTAL

Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.