Active Beauty
Váltson egészséges életmódra!

Váltson egészséges életmódra!

Az életmódbeli változtatások nem egyik napról a másikra történnek és jó adag kitartást igényelnek. Ha készen áll, hogy egészséges életmódra váltson, akkor fogadja meg az alábbi tanácsokat!

Minden fejben dől el!
Az egészséges életmódra váltás valójában a fejünkben kezdődik. El kell határoznunk, hogy hajlandóak vagyunk lemondani az egészségtelen ételekről és szokásokról annak érdekében, hogy energikusabbá, fittebbé és boldogabbá váljunk. Ám az elhatározás még nem minden: el is kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá! Hogy elérjük a célunkat, érdemes például étkezési naplót vezetnünk, amelyben pontosan nyomon követhetjük, mikor mit fogyasztottunk, így esetleges hibáink is szembetűnőbbek lesznek.

Tűzzünk ki reális célokat!
Ha eddig minden szabad percünkben a kanapén henyéltünk és napi rendszerességgel fogyasztottunk gyorskajákat, akkor valószínűleg nem lesz belőlünk holnapra fitneszlédi, akármilyen erősen is akarjuk. Haladjunk apró, de biztos lépésekben, és örüljünk a részeredményeknek is. Kezdetnek tehát az is elég, ha a szénsavas üdítők helyett frissen préselt gyümölcslevet iszunk az ebédünk mellé vagy természetes édesítővel ízesítjük a kávénkat. A sportolást illetően is maradjunk a realitás talaján: futás helyett eleinte elég a gyors sétálás vagy lépcsőzés is.

Szerezzünk támogatókat!
Persze a saját sikerünkért mi magunk vagyunk felelősek, de azért valljuk be: néha jól jön a biztatás! Ezért fontos, hogy a családot, a munkatársainkat vagy a barátainkat is beavassuk életmódváltásunk részleteibe, akik így támogatni és lelkesíteni tudnak minket, ha esetleg hullámvölgybe kerülünk. Még jobb, ha az egész család egészségesebb életmódra szeretne váltani, hiszen így étkezés megreformálása is könnyebb. Intsünk búcsút az egészségtelen élelmiszereknek, és tankoljunk fel bió termékekből és friss élelmiszerekből.

A helyes étkezés fontossága
Az egészséges életmód magában foglalja, hogy egészségesen táplálkozunk és rendszeresen sportolunk. Ha csak az egyikre figyelünk, nem lehet teljes az életmódváltás. Az azonban megállapítható, hogy a helyes étkezés a legfontosabb, hiszen például fogyókúra esetén a táplálkozás 70 százalékban, a sport 30 százalékban járul hozzá a súlyvesztéshez. Az egészséges ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok beszerzése pedig egyszerűbb, mint gondolnánk: Keressük a bió termékeket, amelyek nincsenek tele adalékanyagokkal és beltartalmi értékük is magasabb!

Ne (v)együnk semmit túl komolyan!
Az egészséges életmódra való váltást ne úgy éljük meg, mint egy gyötrelmes folyamatot. Hiszen ha jól belegondolunk, nem is kell kínozni magunkat: a legtöbb egészségtelen ételnek megvannak az egészséges verziói, illetve a mozgásformák közül is mindenki megtalálhatja azt, amelyet szívesen tud űzni. És akkor sincs katasztrófa, ha egyszer-egyszer elcsábulunk egy szelet csokitortára vagy kihagyunk egy edzést az időjárásra hivatkozva. Másnap tiszta lappal indulunk!

dmBio rizsital chiaolajjal, 1 l
Omega-3-zsírsav forrás. Bio rizsalapú ital chiaolajjal (Salvia hispanica). UHT-hőkezelt. Vegán. Gluténmentes. Laktózmentes. Tejfehérjementes. Zsírszegény. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Természetes módon a rizs fermentációja során képződött természetes cukrot tartalmazza.
dmBio extra dzsem eper, 340 g
Egy klasszikus az extra dzsemek között! Lédús, napérlelte eperből, mely nem túl édes. Kiválóan alkalmas kenyérfeltétként, desszertekhez, natúr joghurtba, turmixokhoz.
dmBio kókuszvirágszirup, 250 ml (=350 g)
Vegán édesítőszer friss kókuszvirágléből. Ideális italok, öntetek, desszertek és ázsiai ételek édesítésére.
dmBio frissen préselt mild almalé, 1 l
100% gyümölcslé, szűretlen. A dmBio almalé egy szűretlen 100%-os gyümölcslé, amely zamatos almából készül. A frissen leszüretelt, alacsony savtartalmú almákat kíméletesen dolgozzák fel, ennek köszönhetően megőrzik értékes tápanyagtartalmukat.
dmBio malátakávé, 100 g
Instant, koffeinmentes. Természetesen édes ízű, lágy aromájú árpából készült koffeinmentes malátakávé. Az árpa termesztése, valamint feldolgozása során nagy hangsúlyt fektettek az ökológiai gazdálkodás előírásainak betartására.

Mentés

Mentés