Menü

Valentin-napi sminktippek

Romantikus, dögös vagy klasszikus külsőre vágyik?

Home » Szépség » Valentin-napi sminktippek - 01.2017

A Valentin-nap egy különleges alkalom, érthető, hogy ilyenkor minden nő csinosabb, szebb és romantikusabb külsőre vágyik – ezt a hatást pedig a sminkünkkel érhetjük el legegyszerűbben. Hogy extra bókokat zsebeljünk be életünk szerelmétől, érdemes bevetni az alábbi Valentin-napi sminktippek közül néhányat!

A romantika kora

Azok, akik különösen lágy és romantikus külsővel szeretnének hódítani Valentin-napon, válasszanak halvány rózsaszín vagy barackszínű rúzst és pirosítót, szemüket pedig bézs vagy kék árnyalatokkal hangsúlyozzák. Ha például bézs szemhéjpúdert teszünk a szemhéjunkra, a mélyítővonalat kevés barnával emeljük ki. Ehhez a szemfestéshez remekül illik a barackos pír, a matt rózsaszín ajakrúzs pedig rendkívül bájossá teszi az összhatást. Egy ilyen finom smink esetében kerüljük a markáns feketét – szemhéjtusból is válasszunk inkább barnát vagy szürkét, és szemöldökünket is a megszokottnál finomabban fessük ki.

A Valentin-napi romantikus sminkhez tökéletesen illik a halvány rózsaszín rúzs és a barackszínű pirosító.

Szuperszexi

A dögösebb külső érdekében próbáljuk ki a pink és a lila kombinációját! Halványlila szemhéjpúderrel alapozzuk le a szemhéjunk teljes felületét, és egy sötétebb lilával árnyékoljuk a mélyítővonalat. A két szín közötti átmenetet alaposan satírozzuk el. Ennél a színkombinációnál az intenzív fekete tusvonal is szóba jöhet, amely kifejezetten vastag és cicás verzióban mutat a legjobban, illetve szempillaspirálból is a lehető legfeketébbet érdemes felvinni a szempillákra. A fénylő pink ajak teszi teljessé ezt a sminket, amely nem árt, ha csókálló!

Egy örök klasszikus

A füstös szem Valentin-napra is tökéletes választás! Első lépésként egy világos színt oszlassunk el a szemhéj teljes felületén, majd a fekete vagy sötétszürke szemhéjpúdert vigyük fel a mélyítővonalra, illetve az alsó pillasor tövébe. Egy tiszta ecsettel az éles határvonalakat satírozzuk el, a belső szemzugba pedig tegyünk egy kevés fehér szemhéjfestéket – ez nyíltabbá teszi a tekintetet. Ha kísérletező kedvünkben vagyunk, akkor kipróbálhatjuk a sötétzöld–szürke, lila–ezüst és a csokoládébarna–rózsaszín verzióját is a smokey eye-nak. Bármilyen színekkel is készítjük el a füstös szemet, a lényeg, hogy az ajakra már csak egy visszafogott színt, mondjuk jeges rózsaszínt vagy halvány bézst tegyünk, szempillánkat pedig akár két rétegben is kifesthetjük fekete szempillaspirállal.

 

Bármelyik sminket is választjuk Valentin-napra, érdemes egy főpróbát tartani néhány nappal a jeles alkalom előtt. Így garantáltan elkerülhetjük, hogy az ünnepi vacsora előtt derüljön ki: a pirosítóból nem kellett volna annyit felkenni és az a rúzs sem a mi színünk…

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk