Menü

4 trendi karácsonyi asztaldíszítés

Kápráztassa el vendégeit már a terítékkel!

Home » Életmód » 4 trendi karácsonyi asztaldíszítés - 12.2017

Bár a karácsonyi dekoráció középpontjában nem az asztaldíszítés áll – hanem a karácsonyfa –, azért az asztal kiemelkedő színtere az ünnepeknek. A család és a barátok köré gyűlnek, itt fogyasztják el a finomabbnál finomabb fogásokat és persze itt zajlanak a szívmelengető beszélgetések is. Éppen ezért fontos, hogy az étkezőasztal is ünnepi díszbe boruljon! Akár a minimalizmus, akár a maximális csillogás híve, az alábbi trendi díszítési stílusok között biztosan megtalálja a kedvencét.

A LEGJOBB KARÁCSONYI FILMEK

Kuckózós karácsony

Kockaminta és vörös áfonya – kellenek ennél karácsonyibb kellékek? A két ünnep közötti nyugis, bekuckózós időszakhoz tökéletesen passzol ez az asztaldíszítés! A legjobb az egészben pedig az, hogy valószínűleg a dekoráció minden eleme megtalálható az otthonunkban: a meleg tónusú takaró, az egyszerű étkészlet és a szimpla gyertyák is. Már csak egy kis vörös áfonyát és zöldlevelűket kell beszerezni, hogy teljes legyen a kép.

Egy kockás takaró különleges asztaldíszként funkcionálhat a karácsonyi asztalon

Réz és arany

A metálszínek kedvelői most figyeljenek! A fehér és a krémszín, valamint a réz és az arany együttese tökéletesen mutat az asztalon! Szerencsére amiatt sem kell aggódni, hogy honnan szerzünk ennyi fénylő asztali kelléket, hiszen a lakberendezési áruházak csak úgy csillognak és villognak az arany-, ezüst- és rézszínű kiegészítőktől. Ezek a fémes árnyalatok rendkívül pazar megjelenést kölcsönöznek az étkezőnek, így ha egyszerűen szeretnénk megúszni a terítést, akkor a dekorációra sem kell már túl nagy gondot fordítani. Akik pedig ki szeretnék maxolni ezt a trendet, dekorspray-vel lefújhatnak néhány apróbb tárgyat.

A metálszínek trendje a karácsonyi dekorációkban is visszaköszön

BESZÉDTÉMÁK, AMELYEKET KERÜLJÜNK KARÁCSONYKOR

Természet ihlette

Ez az asztal a sok zöldtől olyan, akár egy erdei életkép! Az icipici karácsonyfák, az articsókák, a fenyőtobozok és a fonott tányéralátétek rendkívül természetközelivé varázsolják az ünnepi étkezőasztalt! Mindezen körítések mellé nem is kell már semmi extra, csak fehér étkészlet – esetleg egy csipetnyi zölddel vagy arannyal kombinálva.

A természet színeivel remekül passzolnak a karácsony jellegzetes arany és ezüst díszei

Modern ünnepeket!

Aki szeretne kimozdulni egy kicsit a klasszikus karácsonyi színek és minták világából, annak ez az asztaldíszítés lesz a kedvence! És íme a bizonyíték, hogy a nem tradicionális színekkel is lehet ünnepi hangulatot teremteni – ráadásul szupermodern és rendkívül kifinomult hatást keltenek ezek az élénk árnyalatok. A rengeteg karácsonyfadísz gyönyörű rózsákkal és más zöldekkel kombinálna annyira egyedi, hogy erre garantáltan minden vendég emlékezni fog! Az arany evőeszközökkel és a díszes poharakkal csak még tovább fokozhatjuk az extravaganciát.

Hagyományos színek helyett az asztaldíszeknél is trendinek számítanak a modern, élénk színek
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk