Active Beauty
Tortelloni saláta szárított paradicsommal és fenyőmaggal

A szárított paradicsomról a napsütés és nyaralás pillanatai jutnak eszünkbe.

Tortelloni saláta szárított paradicsommal és fenyőmaggal

Ezt a vegetáriánus tortelloni salátát elvihetjük magunkkal az útra is. Nagyszerűen telít és üvegben tálalva pompás látványt is nyújt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g tofu tortelloni
  • némi só, bors
  • 180 g szárított paradicsom olívaolajban
  • 80 g fenyőmag
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek. fehér balzsamecet
  • 40 g frissen reszelt parmezán
  • 50 g zöld olívabogyó (pl. mandulával töltve)
  • koktélparadicsom a díszítéshez

Elkészítés:

1. A tortellonit gyöngyöző sós vízben 12-15 percig főzzük. Ezt követően öntsük le róla vizet és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ezalatt a paradicsomot is lecsöpögtetjük, az olívaolajat félretesszük. A szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk.

2. A fenyőmagot egy serpenyőben olaj nélkül óvatosan pirítsuk meg, vigyázzunk, mert a magok könnyen megéghetnek. Csipegessük le a bazsalikomleveleket, majd konyhai olló segítségével vágjuk őket vékony csíkokra.

3. A salátaöntethez vegyünk ki 6 evőkanállal a szárított paradicsom félretett olajából, és keverjük össze a balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk bőségesen. A koktélparadicsomok kivételével minden hozzávalót keverjünk össze egy tálkában, és hagyjuk a keveréket legalább egy órán át állni, esetleg fűszerezzünk utána. Félbe vágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.

Tipp: A változatosság kedvéért a tortellónit dmBio paradicsomszósszal is tálalhatjuk.

Mentés

Mentés

Mentés