Menü

TOP10 kihagyhatatlan karácsonyi film az egész családnak

Ezt nézzétek!

Home » Család » Inspirációk » TOP10 kihagyhatatlan karácsonyi film az egész családnak - 12.2018

Vannak filmek, amelyeket akárhányszor nézünk meg, nem tudjuk megunni őket – lehetünk tíz- vagy harmincévesek. Az örök kedvencek kedvesek, lélekemelők, emberiek és tele vannak csetléssel-botlással, de a végén mindig minden jóra fordul. És nekünk pont erre van szükségünk karácsonykor.

Íme a mi TOP10 karácsonyi filmlistánk

A szépség és a szörnyeteg

A 2017-es, 129 perces film Belle (Emma Watson) varázslatos utazásának történetét meséli el. Az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével, és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött. Lenyűgöző látványvilág, izgalmas, megható történet, tele kedves kis figurákkal, mint például Csészike. Nem hiába lett a tavalyi év egyik kasszasikere.

Mackótestvér

A 2003-as rajzfilm Amerika északnyugati tájaira repít bennünket, ahol Kenai, az indián fiú különös csoda részesévé lesz. Medvévé válik, pedig neki és családjának eddig a medvék voltak a legfőbb ellenségei. Kenai elindul, hogy eljusson oda, ahol a fény találkozik a földdel, oda, ahol visszaszerezheti igazi testét. Útközben összebarátkozik egy árva medveboccsal, Kodaijal. Tőle tanulja meg mindazt, amit egy hozzá hasonló nagy medvének már rég tudnia kellene az erdő szigorú törvényeiről. Szívmelengető történet szeretetről, összetartozásról és nagy átváltozásokról.

SZÉPEN MEGTERÍTETT ÜNNEPI ASZTAL

Reszkessetek betörők 1-2-3

1990 óta Kevin története szinte már kötelező eleme karácsonyainknak. Hiába láttuk már vagy ezerszer, mégis újra meg újra meg tud bennünket nevettetni. Titokban pedig abban reménykedünk, hogy talán idén mégsem hagyják egyedül Kevint, mert mégis milyen szülő feledkezik el a gyermekéről, éppen karácsony szent ünnepén? Érdemes egy egész délutánt rászánni erre, és egyben végignézni az első három részt.

Holiday

A 2006-os romantikus vígjáték valódi csemege az ünnepekre. A történet két összetört szívű nőről szól, akik nagyot csalódtak a férfiakban, ezért pasimentes vakációra készülnek. Persze az élet felülírja ez irányú terveiket, és egy hamisítatlan szerelmi történet bontakozik ki körülöttük. Már csak Jude Law miatt is megéri adni nekik egy délutánt az életünkből.

Igazából szerelem

Ez a film a bizonyíték arra, hogy nem minden alkotás gagyi, aminek a címében szerepel a szerelem szó. A 2003-ban készült film mozgatórugója ez a különös érzés, legyen az „első látásra” vagy éppen beteljesületlen – rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Egyszerűen zseniális!

Szerelem a végzeten

A 2002-ben megjelent film a romantika és a karácsonyi New York rajongóinak igazi csemege. 1990 telének egy, az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Annak ellenére, hogy mindketten foglaltak, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot?

A Karácsony története

Egy kevésbé ismert, viszont annál szívmelengetőbb film 2007-ből, mely a sokszor elmesélt Télapó legendát hozza közelebb a csodákban már hinni nem tudó nézőkhöz is. A történet a 7 évesen árván maradt Nikolasról szól, aki hálából azért, hogy egy család befogadta és otthont adott neki, apja bicskájával apró ajándékokat készít a többi gyereknek, amit karácsonyeste rak le a házaik elé. Szőrös szívűeknek is kötelező!

2018 KARÁCSONYI DEKOR TRENDJEI

Az öt legenda

Az először 2012-ben bemutatott rajzfilm egy legendát mesél el, mely szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak azonban már elege van ebből. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda.

Bridget Jones naplója 1-2

El sem hisszük, hogy ez a film már 17 éves, és még mindig „must have” karácsonykor! Az első rész Bridget híres monológjával indít: „Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Kezembe veszem az életem. Naplóba kezdek, és elmondom az igazat Bridget Jonesról. A tejes igazságot.” Ne hagyjuk ki! Már csak Colin Firth rénszarvasos kötött pulcsija miatt se.

Jégvarázs

A Jégvarázs egy 2013-ban bemutatott amerikai animációs film, amely A Hókirálynő című mese alapján készült, csupa kedves szereplővel: a csetlő-botló hősnővel, Annával, a vicces hóemberrel, Olaffal, a mindig éhes rénszarvassal, Sven-nel, és sármos, de gyakran peches gazdájával, Kristoffal. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. Figyelem: a film tele van olyan dalokkal, amiket még hetek múlva is dúdolgatni fogunk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk