Menü

Tisztálkodás babáknak

Erre figyeljünk a választásnál

Home » Család » Baba-Mama » Tisztálkodás babáknak - 07.2018

Érkezik a pici, és nem tudjuk milyen törlőkendő lesz a legjobb a számára? Pánik közeli állapot kap el, ha a babasamponok hosszú sorára nézünk? És mit tegyünk majd, ha csemeténk bőre még az átlagos babáénál is érzékenyebb lesz? Bár kismamaként hajlamosak vagyunk túlaggódni a legapróbb dolgokat is, azért valóban nem mindegy, milyen termékek és összetevők mellett tesszük le a voksunk, ha gyermekünkről van szó.

Fürdetés

Babánk fürdetése a mindennapi tisztaságához és egészségéhez járul hozzá, emellett pedig igazán élvezetessé is lehet tenni, és különösen megnyugtató élmény lehet picinknek. A tisztálkodáshoz általában szükségünk lesz babakádra, babafürdetőre, törölközőre és játékokra. Babakád azért kell, hogy a csecsemőt megfelelő pozícióban tudjuk mosdatni, hiszen az amúgy is picike test könnyen megcsúszhat egy rendes fürdőkádban, míg a játékok segíthetnek a figyelemelterelésben, ha a kicsi nyűgössé válna.

ÍGY ÁPOLJUK A KISBABÁK BŐRÉT!

A babafürdető kiválasztásánál ügyelnünk kell rá, hogy a célra legmegfelelőbbet és kisbabánk igényeihez igazodó terméket vegyünk le a polcról. Ha gyermekünk különösen érzékeny bőrrel rendelkezik, keressünk olyan készítményt, amely összetevői szerint az ilyen bőrtípusra lett kifejlesztve. Például a száraz és érzékeny bőr számára kínált fürdetők – azon kívül, hogy természetes anyagokból készülnek – általában extra hidratáló összetevőket és olajokat tartalmaznak. Ha babánk rossz alvó, vagy mindig túl izgága lesz fürdetés után, próbálkozhatunk nyugtató hatású olajokat tartalmazó fürdetőkkel, amelyek illatanyagai pihentetően hatnak majd gyermekünkre, és elősegítik a nyugodt éjszakát számára.

babapolas-termekek

Hajmosás

A kisbabák bőre még nem termel annyi olajat, mint a felnőtteké, ezért nem is zsírosodik olyan könnyen a hajuk. Emiatt pedig a hajmosást sem kell túlzásba vinnünk, heti egy, maximum két alkalom elegendő. Ezt igazítsuk a fürdetéshez: vigyünk magunkkal a fürdőszobába babasampont és egy kis edénykét, amelyre a baba hajának öblítéséhez lesz szükségünk. A babasamponok esetében is érdemes odafigyelni, melyik terméket visszük haza. Amellett, hogy megfelelő tisztító hatással kell rendelkeznie, fontos, hogy a sampon hidratáló és bőrápoló anyagokat is tartalmazzon a különösen érzékeny baba-fejbőr miatt. A leggyakoribb hidratáló összetevő a csecsemők számára kifejlesztett termékekben a panthenol (vagy B5-provitamin). A gyengéd és természetes összetevőknek nagy jelentősége van a samponok esetében, hiszen bármennyire is vigyázunk, könnyen gyermekünk szemébe kerülhet. Ilyenkor pedig fontos, hogy ne irritálja azt túlzottan.

ÍGY LEHET PIHENTETŐ AZ ÉJSZAKA KISBABÁVAL IS!

Nap közben

Természetesen kisbabánk higiéniájára nem csak az esti fürdetéseknél kell odafigyelnünk, hanem egész nap. A már kúszni-mászni tudó kicsik ezer helyre nyúlhatnak be, mindenhol hemperegnek, arról nem is beszélve, hogy szinte mindent a szájukba vehetnek. Az egyik leghatékonyabb eszközünk a törlőkendő, amellyel könnyedén tisztíthatjuk le a nap során rájuk ragadó szennyeződéseket. A babatörlőkendők kifejezetten a csecsemők gyengéd bőrére kifejlesztett termékek. Pelenkázásnál is használjuk őket nyugodtan, hiszen pH-semleges tulajdonságuk miatt nem okoznak irritációt a piciknél, a kis hurkákba folyt tej és tápszer kitörlésére pedig igencsak hasznosak. A napi baktérium-mennyiség csökkentése érdekében gyermekünk játékainak, kedvenc tárgyainak tisztogatására használjunk babák számára fejlesztett szilikon- és alkoholmentes fertőtlenítő kendőt.


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk