Menü

Tippek kicsi fürdőszobákhoz

Azért, hogy minden beférjen

Home » Életmód » Otthon » Tippek kicsi fürdőszobákhoz - 10.2018

Vagyunk páran, akik nem reménykedhetünk egy királynőhöz illő, mindent elbíró, táncolásra is lehetőséget adó fürdőszobában. Az icipici vizesblokkok pedig sokszor szinte megfejthetetlen keresztrejtvényekhez hasonló feladat elé állítanak minket: hogyan fog minden beférni? És ha be is fér, hogyan érzem majd benne jól magam? Hoztunk pár tippet, melyek segíthetnek a megoldásban.

Maradjunk a halvány árnyalatoknál!

Egy kis helyet csak még jobban összenyomnak az élénk színek és a sűrű, kicsi minták. Maradjunk inkább a természetes, pasztell árnyalatoknál, és ha izgalmasabbá szeretnénk tenni a helyiséget, játsszunk inkább a különféle textúrákkal a mintázatok helyett.

 

SZIPPANTSUNK FRISS LEVEGŐBE OTTHON IS!

Ajtó helyett függöny

Egy kicsi fürdőben sokkal praktikusabb és helytakarékosabb, ha a zuhanykabint nem egy kinyíló ajtó, hanem egy elhúzható függöny választja el a többi tértől. Így nem kell figyelnünk rá, mit tehetünk a zuhany elé vagy mellé, hiszen nem lesz ajtó, ami rányíljon.

 

Okosan a mosdóval

Ha pici a helyünk, minden tárgy és eszköz formáját és helyét meg kell gondolnunk. A mosdóra pedig különösen figyeljünk oda: ebből inkább lekerekített szélűt válaszunk, mivel a szűk mozgástérben egy-egy éles sarok csípő- és könyökveszélyes. Igazán praktikus megoldás még, ha a mosdó alatti szekrényt a falra erősítjük, mivel lábak híján akár alá is csúsztathatunk egy-két kosarat vagy dobozt, ami hasznos tárolóhelyül szolgálhat.

 

ZÖLD TAKARÍTÁS

Hasznos sarkok

A minifürdők általános jellemzője, hogy minden rendelkezésre álló helyet ki kell használnunk, ha azt szeretnénk, hogy szükséges piperedolgaink kéznél legyenek. Ne habozzunk akkor sem, ha a sarkokra kerül a sor. Ahova tudunk, vágassunk polcot, fúrjunk fogast vagy tegyünk szekrényt. A sarkok hasznosságukon kívül fantasztikusan dizájnos megoldásokra is lehetőséget adnak. Ne ódzkodjunk egy sarokba szerelt mosdótól sem.

Nagy minták

Ahogy már említettük, a kis, sűrű mintázatok és élénk színek csak szűkítik az amúgy is picike rendelkezésre álló teret, azonban a nagyobb, akár geometrikus mintáktól már nem kell tartanunk. Egy szélesen sávozott fürdőszoba fal – azon kívül, hogy feldobja az egyhangúságot – optikailag szélesíti is a teret.

Mozdítható berendezés

Amellett persze, hogy a rendelkezésre álló falterületet megpróbáljuk tárolásra felhasználni, figyeljünk arra is, hogy ne keltsen túl zsúfolt hatást az összkép. Erre fantasztikus megoldást például, ha fix ülőke, törölközőtartó vagy szennyeskosár helyett mozdítható elemeket szerzünk be, amelyeket egy-két pillanat alatt már át is tehetünk máshová, hogy ne legyenek útban.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk