Menü

4 tipp depresszió ellen

Ne hagyjuk magunkat!

Home » Életmód » Psziché » 4 tipp depresszió ellen - 10.2018

A depresszió sajnos egyre többeket érintő mentális probléma, amely bármilyen korban elérheti az embert. Ha ebben szenvedünk, sokszor érezzük úgy, nincsen kiút vagy megoldás. Pedig van: a terápián és a szakértői segítségen kívül mi magunk is tehetünk azért, hogy javuljon a hangulatunk.

Mindennapi rutin

Ha depresszióba esünk, hajlamossá válunk arra, hogy elengedjük a napi feladatokat, elveszítsük életünkből a rendet és a rendszert. Ez pedig könnyen vezet odáig, hogy végül szinte minden napunk egybemosódik, és mintha nem történne velünk semmi. Azért, hogy harcoljunk az elvesztegetett napok ellen, a legjobb, amit tehetünk, hogy felállítunk magunknak egy rutint, amelyhez alkalmazkodni tudunk. Nem kell elsőre kemény beosztásokat írnunk, bőven elég, ha megtaláljuk azt a 2-3 könnyen elvégezhető feladatot, melyek segítenek produktívnak érezni magunkat minden nap.

 

9 LÉPÉS A KEVÉSBÉ STRESSZES ÉLETÉRT

Célok

Depresszióban szenvedőként könnyű úgy éreznünk: semmit nem tudunk elérni, és nem sikerül semmi, amit szeretnénk. Ez pedig csak még mélyebbre süllyeszti hangulatunkat. Próbáljunk meg célokat állítani magunk elé, méghozzá olyanokat, amelyek elérhetőek. Kezdjük csak egy-kettővel, amely teljesítésekor sikerélményben lehet részünk. Ilyenek lehetnek például a takarítással kapcsolatos kitűzések, mint a napi mosogatás vagy a heti porszívózás. Ha pedig feltöltődtünk egy kicsit az eredményeinkkel, akkor folytathatjuk a sort nagyobb kihívást jelentő feladatokkal.

Mozduljunk meg!

Pillanatnyi endorfin szintünk megemelésével jobb hangulatba kerülhetünk, ami kiránt a mindennapok szürke szomorúságából. Erre pedig fantasztikus módszer a testmozgás! Ha sikerül megszoknunk a rendszeres edzést, az hosszútávon nem csak mentális, de fizikai előnyökkel is jár. Persze ne a maratonfutással kezdjük, ha előzőleg nem sportoltunk. Az elején heti 2-3 nagyobb séta is megteszi.

 

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

Fontos, mit eszünk

Míg depresszió-űző varázsétrend nem létezik, testünk szükségletei sokkal nagyobb hatással vannak mentális jólétünkre, mint azt gondolnánk. A depresszió általában megváltoztatja étkezési szokásainkat is, és míg egyesek túl sokat, mások hajlamosak túl keveset enni ilyen állapotban. Étkezésünkre és a megfelelő tápanyagbevitelre azonban megéri odafigyelnünk annak érdekében, hogy javuljon hangulatunk. Annál is inkább, hiszen egyes tanulmányok szerint az Omega-3 zsírsavak és a folsavak szerepet játszanak a kedély javulásában.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk