Menü

Hírességek, akik a klímaváltozás ellen kampányolnak

Nagy nevek egy még nagyobb ügy mögött

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Hírességek, akik a klímaváltozás ellen kampányolnak - 01.2020

A tavalyi év központi témája volt a klímaváltozás, és nagy valószínűséggel ez idén sem lesz másképp, hiszen muszáj lesz végre érdemben tennünk annak érdekében, hogy ne romboljuk tovább bolygónkat. Ehhez a mozgalomhoz szerencsére egyre több sztár is csatlakozik, így az emberek még szélesebb köréhez jut el ennek fontossága.

Bella Hadid

A szupermodell számára rendkívül fontos a környezetvédelem, így mindent próbál megtenni, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Sikeres modellként rengeteget kell repülnie, az így okozott kárt pedig 600 fa ültetésével próbálja meg helyrehozni. Az utóbbi három hónap minden egyes repülőútja 20 fa ültetését vonta maga után. Bella 280 fát telepíttet Kaliforniában, az Amazonas területén pedig 320-at.

MŰANYAGMENTES ÉLET

Coldplay

Az angol rockegyüttes úgy döntött, hogy nem megy újabb világ körüli turnéra, ugyanis a sok utazással rettentő módon szennyezik a környezetet. Annak ellenére, hogy 2019 novembere végén jelent meg legújabb albumuk, a rajongóknak el kell fogadniuk, hogy a bandát nem fogják színpadon látni. A zenészek csak abban az esetben mennek újra koncertezni, ha az utazgatások nem tesznek kárt a környezetben.

Nem csak a sztárok, hanem mi magunk is sokat tehetünk a jövőért, ha vigyázunk a Földre, a környezetünkre.

Jane Fonda

Az ismert színésznőt Greta Thunberg inspirálta, így az utóbbi hónapokban rengeteget próbál tenni a klímaváltozás ellen. Többek között tüntetéseken hívja fel a figyelmet erre a fontos témára. A sztár annyira elkötelezett, hogy még a rendőrök sem tudják visszatartani. Tavaly októberben és novemberben is letartóztatták egy-egy Washingtonban tartott megmozduláson. Jane Fonda pontosan tudja, hogy milyen fontos megállítani a klímaváltozást, és minden megtesz annak érdekében, hogy ezt a politikusok is végre belássák.

6 SZUPERHATÉKONY ILLÓOLAJ VEGYSZEREK HELYETT

Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas színész nem most lett környezetvédő, hiszen már 20 éve azért kampányol, hogy az emberek vegyék észre, mekkora a baj, és tegyenek is ellene. DiCaprio nem csupán egy alapítványt – a Leonardo DiCaprio Foundationt – lozott létre, de több olyan dokumentumfilmet is készített, melynek a központi témája a klímaváltozás, továbbá számos környezetvédelmi szervezet elnökségi tagja. 2014-ben az ENSZ klímacsúcson beszédet mondott, melyben felszólította a politikusokat, hogy lépjenek.

Emma Watson

A Harry Potter filmek sztárja sem rest tenni a környezetvédelemért. A vörös szőnyegen például újrahasznosított PET palackokból vagy organikus anyagokból készült ruhákat szokott viselni. Nagyon figyel arra, hogy ne termeljen a szükségesnél több szemetet. Ezen kívül az állatvédelem is rendkívül fontos számára, így csak olyan termékeket használ, melyek kapcsán nem végeznek állatkísérleteket.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk