Menü

10 szilveszteri babona

Így lehet a következő évben boldog és gazdag

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » 10 szilveszteri babona - 12.2019

A szilveszter leginkább a bulizásról és a szórakozásról szól. Ennek ellenére van pár olyan hiedelem, amiről jobb, ha nem feledkezünk meg, ellenkező esetben elszállhat a szerencsénk, a boldogságunk és a pénzünk.

  1. Ne faljunk fel mindent!

Egy régi magyar babona szerint tilos minden élelmiszert felfalnunk szilveszterkor. Hagyjuk némi ételt a hűtőben, ugyanis így a jövő évben sem fogunk hiányt szenvedni.

  1. Óvatosan a hallal!

Annak ellenére, hogy a hal rendkívül egészséges és finom, és év közben ajánlott gyakran fogyasztanunk, szilveszterkor legyünk óvatosak. Míg a folyó menti területeken szerencsét hoz a hal, addig más helyeken úgy tartják, hogy miatta úszik el a szerencsénk.

21 TIPP A JOBB KÖZÉRZETÉRT

  1. Rétesre fel!

Ha szeretjük a rétest, akkor van egy nagyon jó hírünk, ugyanis a rétessel nem csak az életünket, hanem a boldogságunkat is hosszúra tudjuk nyújtani. Minél több töltelék van benne, annál boldogabbak leszünk jövő évben.

  1. Mandula

Férjhez szeretnénk menni, vagy meg szeretnénk nősülni? Akkor tegyünk egy mandulaszemet a lencsefőzelékbe. Aki megtalálja a mandulát, az a babona szerint az új évben össze fogja kötni az életét szíve választottjával. Egy kis szerencsével pedig mi magunk fogjuk megtalálni.

  1. Lencse

Szilveszterkor még azok is megeszik a lencsefőzeléket, akik egyébként nem rajonganak érte. Ez pedig annak a babonának köszönhető, amely szerint annak nem fog elfogyni a pénze, aki lencsét eszik.

  1. Szerelem

Nem biztos az érzelmeiben, és egy égi sugallatra vár, hogy végre kiderüljön, hogy ki lesz az igazi? Akkor a következő szokás biztos tetszeni fog! Gyúrjunk házilag gombócokat, és rejtsünk bele olyan papírdarabokat, melyekre előzetesen ráírtuk az esélyesek neveit. Ezután kezdjük el főzni a gombócokat, és nézzük meg annak a tartalmát, amelyik elsőként feljön a víz tetejére, ugyanis az tartalmazza a jövendőbeli párunk nevét.

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

  1. Ne veszekedjünk!

Az ünnepekkor mindenki feszültebb, így könnyedén előfordulhatnak kisebb-nagyobb viták. Ennek ellenére újév első napján próbáljunk meg tartózkodni a veszekedésektől, ugyanis ellenkező esetben egész évben vitázni fogunk.

  1. Méz

Még szilveszter előtt töltsük fel a mézraktárainkat, ugyanis egy babona szerint, ha a szerelmesek éjfélkor úgy csókolják meg egymást, hogy előtte mézzel kenték be az ajkukat, akkor hosszú és rendkívül boldog lesz a kapcsolatuk. Egyes területeken a gyermekek száját is szokás bekenni mézzel, így kedves ember lesz belőle.

  1. Kis kedvencek

Szilveszterkor se feledkezzünk meg a háziállatokról, és adjunk nekik bőségesen enni és inni, így biztos, hogy egész évben jól fognak lakni és nem fognak éhezni.

  1. Tilos a házimunka!

Ez egy fantasztikus hír minden háziasszonynak, ugyanis a hiedelem szerint nem hoz szerencsét, ha az év utolsó napján mosunk, varrunk vagy teregetünk. Így legalább ezen a napon nem lesz lelkiismeret furdalásunk, ha a szennyestartóban hagyjuk a piszkos ruhákat.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk