Active Beauty
Alakorpalacsinta spenóttal

Az év első spenótja valójában nem is spenót – mégis szeretjük

Alakorpalacsinta spenóttal

A faspenót onnan kapta a nevét, hogy nem a földön terem, hanem magasra nő. Szigorúan véve nem is spenót, de leveleit szívesen használják spenóthelyettesítőként és már tavasszal is szedhető – nem mellesleg ennek a palacsintának is ízletes töltelékeként szolgál.

Hozzávalók 4 főre:
Einkornpalatschinken mit Spinatgemüse

  • 5 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 7 evőkanál teljes kiőrlésű alakorliszt
  • ¼ l tej
  • ¼ l ásványvíz
  • vaj

A töltelékhez:

  • faspenótlevelek
  • hajdinalevél, valamint vörös és zöld vadspenót
  • egy kevés vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagymagerezd
  • juhsajt
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Verjük fel a tojásokat egy tálban, és keverjük el jól a kétféle liszttel, tejjel és a vízzel. Hagyjuk a tésztát 30 percet állni, mert sűrűnek kell lennie. Szükség esetén keverjünk hozzá még egy kevés folyadékot.
  2. Hevítsünk egy serpenyőben egy kis darab vajat, és süssük ki a palacsintákat.
  3. A töltelékhez mossuk meg a leveleket, és vágjuk fel őket nagyobb darabokra. Szeljük fel a hagymát, nyomjuk szét a fokhagymát. Ezt követően egy serpenyőben pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a spenótleveleket, és pároljuk pár percig. Kockázzuk fel a fűszeres juhsajtot és keverjük a spenóthoz, ízesítsük szerecsendióval, sóval és borssal. Töltsük a palacsintákba, és tálaljuk.

Tipp: A palacsintákat természetesen édes lekvárral is megtölthetjük. Az alakorliszttől a palacsinták puhábbak és dióízűek lesznek. Amennyiben a lisztmennyiség felénél több alakorlisztet használunk, könnyen szakadó tésztát kapunk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés