Active Beauty
Alakorpalacsinta spenóttal
Lesedauer: min
Az év első spenótja valójában nem is spenót – mégis szeretjük

Alakorpalacsinta spenóttal

A faspenót onnan kapta a nevét, hogy nem a földön terem, hanem magasra nő. Szigorúan véve nem is spenót, de leveleit szívesen használják spenóthelyettesítőként és már tavasszal is szedhető – nem mellesleg ennek a palacsintának is ízletes töltelékeként szolgál.

Hozzávalók 4 főre:
Einkornpalatschinken mit Spinatgemüse

  • 5 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 7 evőkanál teljes kiőrlésű alakorliszt
  • ¼ l tej
  • ¼ l ásványvíz
  • vaj

A töltelékhez:

  • faspenótlevelek
  • hajdinalevél, valamint vörös és zöld vadspenót
  • egy kevés vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagymagerezd
  • juhsajt
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Verjük fel a tojásokat egy tálban, és keverjük el jól a kétféle liszttel, tejjel és a vízzel. Hagyjuk a tésztát 30 percet állni, mert sűrűnek kell lennie. Szükség esetén keverjünk hozzá még egy kevés folyadékot.
  2. Hevítsünk egy serpenyőben egy kis darab vajat, és süssük ki a palacsintákat.
  3. A töltelékhez mossuk meg a leveleket, és vágjuk fel őket nagyobb darabokra. Szeljük fel a hagymát, nyomjuk szét a fokhagymát. Ezt követően egy serpenyőben pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a spenótleveleket, és pároljuk pár percig. Kockázzuk fel a fűszeres juhsajtot és keverjük a spenóthoz, ízesítsük szerecsendióval, sóval és borssal. Töltsük a palacsintákba, és tálaljuk.

Tipp: A palacsintákat természetesen édes lekvárral is megtölthetjük. Az alakorliszttől a palacsinták puhábbak és dióízűek lesznek. Amennyiben a lisztmennyiség felénél több alakorlisztet használunk, könnyen szakadó tésztát kapunk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.