Active Beauty
Így szokjunk le a rossz étkezési szokásokról!

Megoldások étkezési problémákra

Így szokjunk le a rossz étkezési szokásokról!

Sokszor észre sem vesszük, hogy egy rossz étkezési szokás miatt nem tudunk fogyni… Mert az egészséges alapanyagokból készült ételek nem garantálják automatikusan a kilók leolvadását! Fontos a mennyiség, a rendszeresség és a tudatosság is!

Mértéktelen evés
A probléma: Akkor is folytatja az evést, amikor már majd’ szétpukkad? Képtelen letenni a csipszes zacskót tévézés közben?
A megoldás: Többször egyen kisebb adagokat. Porciózza ki magának az ennivalókat, ne közvetlenül a zacskóból vagy a dobozból egyen, így elkerülhető, hogy csak akkor kapjon észbe, amikor az egész elfogyott.

ÖN MIT SZERET NASSOLNI?

Éjszakai falatozás
A probléma: Gyakran kapja magát azon, hogy késő este is a hűtőszekrényt nyitogatja? Pedig aki lefekvés előtt eszik, az garantáltan nem tud fogyni, sőt…
A megoldás: Vacsora után tekintsen a konyhára egy olyan helyként, ahová tilos a bemenet, és mossa meg a fogát – egyrészt a mentolos íz is csillapítja az étvágyat, másrészt pedig könnyebben megállja majd az evés frissen mosott fogakkal!

Nincs reggeli
A probléma: Reggelente általában olyan késésben van, hogy egy falatot sem eszik és a kávéját is csak útközben szerzi be?
A megoldás: Tartson otthon olyan egészséges reggeli ételeket, amelyek nem igényelnek előkészületeket, csupán elég megragadni őket, és indulhat is. Ilyenek például a gyümölcsök, a joghurtok, a smoothie-k vagy a házi készítésű müzliszeletek.

Túl gyors evés
A probléma: Mindig csak a sietség! Az agya csak 15-20 perccel az étkezés kezdete után veszi a jelet, hogy jóllakott – persze Ön addigra már rég befalt mindent. Így pedig sokkal több ételt fogyaszt el, mint amennyire szüksége lenne.
A megoldás: Ahhoz, hogy lassabban egyen, jó trükk, ha minden falat után leteszi a villát és a kést, és csak akkor veszi szájába a következő falatot, ha az előzőt már teljesen megrágta és lenyelte. Törekedjen továbbá arra, hogy kisebb falatokat emeljen a szájához, illetve vizet is fogyasszon.

ÍGY SZOKJUNK LE A ROSSZ ÉTKEZÉSI SZOKÁSOKRÓL!

Hétvégén nem számítanak a kalóriák
A probléma: Hétköznapokon tartja a diétáját, ám amint elkezdődik a hétvége, felrúg minden szabályt? Ez így biztosan nem fog súlycsökkenéshez vezetni…
A megoldás: Aki oda szeretni figyelni a súlyára, vagy fogyni szeretne, annak nem elég a hétköznapokon egészségesen táplálkoznia. Ha jön a hétvége, az sem kibúvó! Fontos, hogy ha bűnbe is esett, utána térjen vissza a helyes útra.

Tudattalan evés
A probléma: Akár a számítógépe előtt eszik, miközben dolgozik, akárcsak ha útközben csipeget, ez nem egészséges, hiszen nem az evésre koncentrál.
A megoldás: Adja meg a módját az evésnek, élvezze ki a falatokat és tudatosítsa magában, hogy most az étkezésre kell figyelnie. Így elkerülhető a túlevés is.