Menü

Oh, azok a reggeli rosszullétek

Így csillapítsd őket

Home » Család » Baba-Mama » Oh, azok a reggeli rosszullétek - 01.2021

A várandósság első három hónapjában nagyon sok kismama szenved állandó reggeli rosszullétektől. Cikkünkben elárulunk pár tippet, melyekkel enyhítőek ezek a panaszok.

#1 tipp – Indítsuk lassan a napot

Aki hirtelen és sietve ugrik ki az ágyból, azonnal stresszel indítja a napot, ami pedig kedvez a reggeli rosszulléteknek. Épp ezért azt ajánljuk, hogy inkább állítsuk 10 perccel korábbra az ébresztőt, hogy még egy picit tudjunk pihenni.

#2 tipp – Reggeli az ágyban

Ha már korán reggel ránk tör az émelygés, akkor az is sokat enyhíthet a panaszainkon, ha még felkelés előtt eszünk valamit, például kétszersültet, kekszet vagy extrudált kenyeret, így ugyanis megemeljük a vércukorszintünket. Tudni kell ugyanis, hogy attól is felerősödhet az émelygés, ha túl alacsony a vércukorszintünk.

A TERHESSÉG FURCSA MELLÉKHATÁSAI

#3 tipp – Teafogyasztás

A várandósoknak alapból sokat kell inniuk, legalább 2-3 litert naponta. Ha azonban reggeli rosszullétekkel küzdünk, akkor erre még inkább figyeljünk, ugyanis a gyógyteák is sokat javíthatnak a közérzetünkön. A legajánlottabbak a borsmenta-, kamilla-, ánizs- és édesköményteák.

#4 tipp – Gyömbérrel a rosszullétek ellen

A gyömbéres ételek, kekszek, de akár a tea is szuper ellenszere a reggeli rosszulléteknek. Fontos megemlíteni, hogy ezeket inkább csak az első két trimeszterben fogyasszuk, ugyanis később a gyömbér ösztönözheti a fájások beindulását.

#5 tipp – Relaxáció

A stressz mindig ártalmas, de ez fokozottan igaz a várandósság során. Épp ezért figyeljünk arra, hogy pihenjünk, akár szundítsunk is egyet minden délután. A lényeg, hogy nyugodtan pihenjünk le, ha a szervezetünk azt jelzi, hogy erre van szüksége. A jóga és a meditálás is segíthet a relaxálásban, és jó hír, hogy számos ilyen órát tartanak várandósok számára.

#6 tipp – Friss levegő

Egy hosszú séta a friss levegőn szintén jótékony hatással van a közérzetünkre, enyhít a rosszulléten, a fejfájáson, és a lelkünknek is jót tesz. Épp ezért legyünk minél többet a természetben, eső esetén pedig vigyünk magunkkal egy esernyőt és vegyünk gumicsizmát, így semmi sem állhat az utunkba.

APÁS SZÜLÉS

#7 tipp – Keserű segítség

Az émelygés tökéletes ellenszerei közé tartoznak a keserű élelmiszerek, mint például a gapefruit vagy egy szelet citrom, így bátran fogyasszunk ilyen típusú gyümölcsöket. De a rukkolában és az articsókába is találhatóak ilyen anyagok, továbbá rengeteg vitamint is tartalmaznak.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk